Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλα

Σε κατάληψη το 2ο Λύκειο Βούλας

Αιτήματα που σχετίζονται με τις ελλείψεις βιβλίων και προσωπικού αλλά και με την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου τους, προβάλλουν οι μαθητές του 2ου Λυκείου Βούλας που προχώρησαν από σήμερα Τρίτη στην κατάληψή του.

Edit: Το πρωί της Τετάρτης η κατάληψη έληξε. 

Σε μαζική τους γενική συνέλευση οι μαθητές αποφάσισαν με μεγάλη πλειοψηφία να προχωρήσουν σε κατάληψη, ζητώντας να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες τους σε εκπαιδευτικό προσωπικό και βιβλία. Παράλληλα, ζητούν από τον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης επισκευές στις αίθουσες και βελτιώσεις στα γήπεδα.

Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει εκλεγεί 15μελές συμβούλιο, όμως οι μαθητές λειτουργούν μέσω συνέλευσης με δημοκρατικές διαδικασίες. Σήμερα, στην κατάληψη συμμετείχαν περίπου 200 μαθητές του σχολείου, με ένα μικρό κομμάτι του να διαφωνεί με την κατάληψη και ένα ακόμη μικρότερο να απέχει.

Εκπροσωπώντας τον Δήμο, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Νίκος Βάσης, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σχολείο συζητώντας με τα παιδιά. Όπως τονίζει στο 3vita.gr, τα περισσότερα αιτήματα των μαθητών ήδη υλοποιούνται από εργολάβο που αυτές τις ημέρες προχωρά σε επισκευές. Παράλληλα, ο Δήμος δεσμεύτηκε ενώπιον των μαθητών να πιέσει το υπουργείο Παιδείας να δώσει λύσεις στα βασικά τους αιτήματα.

Οι μαθητές πάντως δεν πείστηκαν από τις διαβεβαιώσεις του Δήμου και θα συνεχίσουν και αύριο την κατάληψη. Αύριο επίσης θα καταθέσουν εγγράφως τα αιτήματά τους.

[Φωτογραφία: Σπύρος Τσαγκάρης]

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement