Κατάληψη του Δημαρχείου Αθήνας ενάντια στη διαθεσιμότητα

Συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη από το πρωί σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα.

Οι διαμαρτυρόμενοι αρχικά μπήκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου ανήρτησαν πανό, ενώ πανό κρέμονται και από τα παράθυρα του δημαρχείου.

tspg

Οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει όλες τις εισόδους του δημαρχείου και δεν επιτρέπουν την είσοδο και την έξοδο σε κανέναν. Την ίδια στιγμή, στην πλατεία Κοτζιά έχουν παραχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ.

Λίγο πριν τις 14:30 στο δημαρχείο της Αθήνας πήγε και ο υποψήφιος δήμαρχος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος είπε ότι δεν βρέθηκε εκεί επειδή είναι προεκλογική περίοδος.

Σύμφωνα με τον Γ. Σακελλαρίδη, “ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, ο αγώνας για μια αξιοπρεπή ζωή, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για σταθερή δουλειά, για καλό μισθό, είναι ένας αγώνας, ο οποίος δε χωράει σε μια προεκλογική ατζέντα”.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Μαρτίου λήγει η οκτάμηνη περίοδος της διαθεσιμότητας για τους σχολικούς φύλακες και τους εκπαιδευτικούς. Σε περίπτωση που έως τότε δεν έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο άλλο πόστο στο Δημόσιο, θα απολυθούν.