Ο Καταλοιφός για αυτούς που βιάζονται να μπουκάρουν στο μετρό

Ο Καταλοιφός για αυτούς που βιάζονται να μπουκάρουν στο μετρό

Γι᾽ αυτούς που βιάζονται να μπουν πρώτοι στο μετρό

Ένας κατ᾽ εξοχήν άνθρωπος του πολιτισμού, ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός, μιλά για τις μικρές… βαρβαρότητες της καθημερινής ζωής, «γι᾽ αυτό που συμβαίνει στο μετρό, που μπουκάρουμε πριν κατέβει ο κόσμος. Σα να μην υπάρχουν άλλοι, σαν να μη μας νοιάζει. Είναι ο ίδιος που θα μπουκάρει στο Δημόσιο να του διορίσουν τον ανιψιό, ο ίδιος που θα κοιτάξει μόνο τον εαυτό του».

tspg

Άδικο έχει;

Πόσες φορές, όταν επιχειρούμε να κατεβούμε από το λεωφορείο ή το μετρό, υψώνεται μπροστά μας ένα κινούμενο τείχος από βιαστικούς επιβάτες. Το περίεργο είναι ότι όσο πιο ηλικιωμένοι είναι αυτοί που ετοιμάζονται να ανεβούν, τόσο πιο ανυπόμονα και επιθετικά επιχειρούν να μπουκάρουν!

Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα λέει ο Δ. Καταλειφός σε συνέντευξή του στη Lifo. Ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης συμμετέχει φέτος στη σειρά «Η λέξη που δε λες» (Αlpha), που την υπογράφει ο βραβευμένος (για την εξαιρετική δουλειά του στο «Νησί») Θοδωρής Παπαδουλάκης. Ο Δ. Καταλειφός είναι πολύ επιλεκτικός στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, αφού έχει παίξει μόνο στο θρυλικό «Μινόρε της αυγής» και στο «10» που στηρίχτηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση.