Καταπατήθηκαν κοινόχρηστοι χώροι στη Βουλιαγμένη;

Καταπατήθηκαν κοινόχρηστοι χώροι στη Βουλιαγμένη;

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία για τους κοινόχρηστους χώρους στο κέντρο της Βουλιαγμένης κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β ο Ισαάκ Τοσουνίδης.

Ο δημότης, που δραστηριοποιείτο κατά το παρελθόν επιχειρηματικά σε κεντρικό ακίνητο της πλατείας, κατήγγειλε ότι οι ιδιοκτήτες του έχουν προχωρήσει σε επέκταση του ακινήτου με αποτέλεσμα να χάσει η πλατεία ζωτικό χώρο.

tspg

Ο κ. Τοσουνίδης υποστήριξε ότι έχει αφαιρεθεί μέρος των πεζοδρομίων, ότι ένα αλσύλλιο δεν υπάρχει πλέον και ότι το εν λόγω ακίνητο επεκτάθηκε και πάνω από κάποιες προβλεπόμενες θέσεις στάθμευσης.

tosounidis

Κατά τον ίδιο, όλα τα σχετικά πολεοδομικά έγγραφα που αφορούν το ακίνητο έχουν μεγάλες αντιφάσεις μεταξύ τους.

Όπως είπε, το Ρυμοτομικό Σχέδιο της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου με αυτό το Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι “τελείως διαφορετικά”, ενώ σημείωσε ότι διαφορετικά τοπογραφικά διαγράμματα του ακινήτου εμφανίζουν το οικόπεδο να έχει μια επιφάνεια που …αυξομειώνεται από τα 750 τετραγωνικά στα 1.060!

Ο καταγγέλλων χαρακτήρισε ακόμα “πλαστές και παραποιημένες” τεχνικές εκθέσεις της Πολεοδομίας Βουλιαγμένης, παρέθεσε πλήθος εγγράφων και ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είπε πως έχει ήδη βοηθήσει στην υπόθεση αναθέτοντας σε υπάλληλο της Υπηρεσίας Δόμησης να ελέγξει τις καταγγελίες. Πρόσθεσε όμως ότι κατά τον μηχανικό του Δήμου δεν υπάρχουν αποκλίσεις του ακινήτου από τις πρωτότυπες πινακίδες που τηρούνται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο κύριος Τοσουνίδης πιστεύει ότι έχουν παραποιηθεί οι πινακίδες. Αν είναι έτσι, τον παρακαλώ να απευθυνθεί στον εισαγγελέα και θα παράσχω κάθε βοήθεια να αποκαλυφθεί αυτό το σκάνδαλο αν υπάρχει”, τόνισε ο δήμαρχος των 3Β.