Καταργούνται τα Αστυνομικά Τμήματα Βουλιαγμένης και Βάρης;

Καταργούνται τα Αστυνομικά Τμήματα Βουλιαγμένης και Βάρης;

Έντονα συζητείται αυτές τις ημέρες το ενδεχόμενο κατάργησης των Αστυνομικών Τμημάτων της Βουλιαγμένης και της Βάρης και η συγχώνευσή τους σε ένα ενιαίο Τμήμα με έδρα τη Βούλα. 

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει σχετική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ για την εφαρμογή της πολυσυζητημένης συγχώνευσης Τμημάτων που θα εξοικονομήσει πόρους.

tspg

Όπως έχει γίνει από τον Απρίλιο γνωστό, στόχος του αστυνομικού “Καλλικράτη” είναι η περικοπή περίπου 1,4 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση αλλά και η αποσυμφόρηση των αστυνομικών υπαλλήλων από τα γραφεία, που θα βγάλει στο δρόμο περίπου 800-1.000 αστυνομικούς.

Ενώ λίγοι θα διαφωνήσουν με τους στόχους, το σχέδιο αυτό ξεσηκώνει τις τοπικές κοινωνίες που αισθάνονται ότι χάνουν έναν κοντινό θύλακα ασφάλειας, κάνοντας τις γειτονιές πιο ευάλωτες στην εγκληματικότητα.

Πρόσφατα, στις 13 Ιουλίου 2016, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα (από όπου και η κεντρική φωτογραφία). 

Στην ενημέρωση που έκανε η δημοτική αρχή για τη συνάντηση γινόταν μεν λόγος για την ανάγκη “ενδυνάμωσης των αστυνομικών τμημάτων της πόλης” και ζητήθηκε να εξαιρεθεί ο Δήμος από τις καλοκαιρινές αποσπάσεις προσωπικού, ωστόσο δεν ανακοινώθηκε κάτι σχετικά με το φλέγον ζήτημα των συγχωνεύσεων των αστυνομικών τμημάτων…

Τις ερχόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος του μήνα σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις.