Κατερίνα Πλίτση Λογοθέτη: "H πολιτική δεν είναι επάγγελμα, είναι αποστολή"

Κατερίνα Πλίτση Λογοθέτη: “H πολιτική δεν είναι επάγγελμα, είναι αποστολή”

Τους στόχους της για την επόμενη δημοτική περίοδο που θα δημιουργήσει έναν “Δήμο πρότυπο για όλη τη χώρα” καταθέτει με ανοιχτή της επιστολή προς τους συνδημότες της η Κατερίνα Πλίτση Λογοθέτη, υποψήφια για το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βάρης με τον συνδυασμό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. 

Αναλυτικά:

Ο Δήμος μας είναι μια θεϊκή επιλογή, διαθέτοντας μια απείρου κάλους ομορφιά και στρατηγική θέση.

Θεωρώ πως είναι υποχρέωση όλων να συστρατευτούμε σε μια κοινή προσπάθεια που θα έχει σαν κύριους στόχους:

Πρώτον, τη δημιουργία μιας Καθαρής Πόλης, μέσα από την ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος με δράσεις αποτελεσματικότερης διαχείρισης απορριμμάτων, διαλογή στην πηγή και με πρότυπες μονάδες ολικής διαχείρισης αποβλήτων.

Δεύτερον, τον μετασχηματισμό του Δήμου μας σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό δήμο που θα σέβεται τον πολίτη, θα προστατεύει τους αδύναμους, θα στέκεται δίπλα στον επαγγελματία, θα προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, θα ανοίγει νέες προοπτικές στους νέους, ένας Δήμος πρότυπο για όλη την χώρα .

Τρίτον, το σεβασμό στο περιβάλλον και στην ανάπτυξη μιας πράσινης πόλης.

Τέταρτον, την ανάπτυξη ενός ανεπτυγμένου δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών.

Πέμπτον, την προαγωγή τόσο του αθλητισμού όσο και του πολιτισμού.

Για να πραγματοποιηθούν όλοι αυτοί οι στόχοι χρειάζονται άνθρωποι δυναμικοί, άνθρωποι με ανοιχτούς ορίζοντες, μακριά από συμφέροντα και σκοπιμότητες. Χρειάζονται άνθρωποι με όραμα και θέληση που θα αφυπνίσουν και θα ενεργοποιήσουν όλες εκείνες τις δημιουργικές και υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου.

Σύμμαχοί μας εσείς οι δημότες, οι κάτοικοι της πόλης μας, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη του Δήμου, η Περιφέρεια Αττικής, που με οδηγό τις αξίες μας και την επίμονη εργασία μας θα οδηγηθούμε σε χειροπιαστά αποτελέσματα.

Γι’ αυτούς τους λόγους ο Δήμαρχος κος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με επέλεξε στην ομάδα του με την υποψηφιότητά μου ως συμβούλου για το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βάρης (Τοπικό Συμβούλιο). Ειδικότερα για τη Δημοτική Ενότητα Βάρης έχει επενδυθεί το μεγαλύτερο μέρος των πόρων (32.020.000 ευρώ) για δημοτικά έργα.

Aλλωστε, όπως έχει πει και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, “η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, είναι αποστολή”.


Ονομάζομαι Κατερίνα Πλίτση Λογοθέτη, γεννήθηκα στην Αθήνα και η καταγωγή μου είναι από τη Λάρισα.

Μεγάλωσα στη Ρόδο και αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Θηλέων Ρόδου, στο οποίο διετέλεσα για τρία χρόνια στο 15μελές Συμβούλιο ως γραμματέας. Σπούδασα κλινική ψυχολογία και πολιτικές επιστήμες – marketing στο Αμερικάνικο κολλέγιο Αθηνών Southeastern college. Φοίτησα, επίσης, στο Ramsgate University School of Language, στο Λονδίνο, προκειμένου να τελειοποιήσω τις γνώσεις μου στην αγγλική γλώσσα. Επίσης έχω ολοκληρώσει σπουδές στη Γαλλική γλώσσα στο Καθολικό Ινστιτούτο Ρόδου.

Έχω ασχοληθεί με την βιομηχανία της μόδας στο χώρο του modeling – styling σε επώνυμες ιδιωτικές εταιρείες ενδυμάτων – μακιγιάζ.

Από το 2009 μέχρι και σήμερα ασχολούμαι με το Real Estate και διατηρώ την κτηματομεσιτική εταιρία «ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΛΙΣ Αναγέννησις» με έδρα την Βάρη.

Είμαι ενεργό μέλος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βάρκιζας και την περίοδο 2015 – 2017 διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είμαι ενεργό μέλος του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης και την περίοδο 2015 έως και σήμερα διετελώ μέλος του διοικητικού συμβουλίου ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο της παράταξης Κύμα Ενωμένων Πολιτών.

Είμαι παντρεμένη με τον Δημήτρη Λογοθέτη, Μηχανολόγο Μηχανικό ΤΕ και κατοικούμε μόνιμα στη Βάρκιζα.