Καβούρι: "Χερσόνησος του μεγίστου πλούτου"

Καβούρι: “Χερσόνησος του μεγίστου πλούτου”

Στο θέμα της δόμησης κατοικιών στη χερσόνησο του Αστέρα Βουλιαγμένης επανήλθε με ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, καυτηριάζοντας τη δημιουργία μιας “νέας γειτονιάς αποκλειστικά για μεγιστάνες του πλούτου”, όπως επισημαίνει.

Η παράταξη του Θάνου Ματόπουλου εντόπισε τις αναθεωρημένες άδειες οικοδομής για το οικιστικό κομμάτι της επένδυσης, σχολιάζοντας ότι “πρόκειται για υπερπολυτελείς κατοικίες που για να υλοποιηθούν απαιτούνται τεράστιες εκσκαφές και κοπή δέντρων πολλών ετών και μεγάλης ανάπτυξης, που θα αντικατασταθούν με νεαρά δενδρύλλια”, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ως “εμφανή υποβάθμιση”.

tspg

Περαιτέρω, η Κίνηση θεωρεί ότι η δημιουργία ενός οικιστικού κομματιού που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους εξαιρετικά υψηλών εισοδημάτων είναι μια αρνητική εξέλιξη. Σημειώνει σχετικά για τη νέα αυτή “γειτονιά” όπως χαρακτηρίζει το συγκρότημα των 13 βιλών:

“Κάτοικοί της, άνθρωποι που σε όλη τη ζωή τους κυνήγησαν το χρήμα και την εξουσία, στερώντας αναλογικά οικονομικούς πόρους και δικαιώματα από την κοινωνία. Οι μεγιστάνες αυτοί, πλέον επιθυμούν να ζουν απομονωμένοι σε μικρές περίκλειστες κοινωνίες με τους ομοίους τους αποξενωμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία που βιώνει τα έντονα προβλήματα που προέρχονται ακριβώς από το υπάρχον σύστημα που επιβάλει μοντέλα και τρόπους ζωής που εντείνουν τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες”.

Η ανακοίνωση καταλήγει:

“Όλοι όσοι πιστεύουν και αγωνίζονται για μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις και ανισότητες που θέλουν να ζουν σε πόλεις με γειτονιές που δομούνται με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, την βιώσιμη αειφορία και την αίσθηση του μέτρου, σαφώς και κατακρίνουν τις παραπάνω πρακτικές”.

Δείτε την ολόκληρη στο blog της Κίνησης.