Ξεπέρασε τις προσδοκίες η επιτυχία του Kayak Greece

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η επιτυχία του Kayak Greece

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εθελοντική προσπάθεια του Kayak Greece η οποία στέφθηκε μα απόλυτη επιτυχία και πραγματικά απίστευτα μεγάλη συμμετοχή.

Ο κόσμος του αθλήματος του κάνοε καγιάκ αγκάλιασε από το ξεκίνημά της την προσπάθεια και βοήθησε σημαντικά στην επιτυχία της. Μια προσπάθεια η οποία στήριξε τον Σύλλογο Φλόγα, για παιδιά με καρκίνο και η οποία έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε Καγιάκ (Ε.Ο.Κ.-Κ.) και του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Ο Αλέξανδρος Τσάκωνας, εμπνευστής, διοργανωτής και διεθνής εν ενεργεία αθλητής (ΝΑΣ) του κάνοε καγιάκ, δήλωσε μιλώντας για την ολοκλήρωση των 4 διοργανώσεων που έγιναν με μεγάλη επιτυχία και τεράστια συμμετοχή, με συνθήματα το «4 πόλεις, 1 διοργάνωση, 1 όραμα» και το «Όλη η Ελλάδα τραβάει κουπί»:

Το Kayak Greece ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο συντονισμό και στη διοργάνωσή του. Όταν ξεκινήσαμε, πριν από περίπου ένα χρόνο, δεν περιμέναμε τέτοια ανταπόκριση. Ο κόσμος αγκάλιασε θερμά την προσπάθεια μας και το γεγονός αυτό αποτυπώθηκε στη τόσο μεγάλη συμμετοχή. Θεωρώ ότι ξεπεράσαμε όλες τις δυσκολίες και καταφέραμε να εντυπωσιάσουμε ακόμα και αυτούς που δεν πίστεψαν ότι θα τα καταφέρουμε. Επειδή μπορώ να δω τη διοργάνωση και από το πρίσμα της αθλητικής μου ιδιότητας, πιστεύω ότι πετύχαμε τους στόχους μας. Όλοι οι αθλητές αγωνίστηκαν για τη χαρά της συμμετοχής αλλά και της κοινωνικής προσφοράς. Για πρώτη φορά η νίκη πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Σκοπός ήταν να περάσουμε όλοι καλά. Εξάλλου, αφού αγωνιστήκαμε για την στήριξη του Συλλόγου Φλόγα, είμαστε όλοι νικητές!

canoe_kayak_e_dt_23_2014_11_05_tsakonasΩς προς το μέλλον της διοργάνωσης, ο Αλ. Τσάκωνας δηλώνει ότι “σκεφτόμαστε πολλά” και συμπληρώνοντας ότι “οι προτάσεις είναι αρκετές και θα σχεδιάσουμε προσεκτικά τα επόμενα βήματα. Δύναμη μας πλέον είναι η προβολή που έχει το Kayak Greece. Πολλά σωματεία – πόλεις θέλουν να συμμετέχουν στο Kayak Greece και μέσα από τα μέσα του να πετύχουν μεγαλύτερη προβολή του έργου και του τόπου τους. Σίγουρα, το Kayak Greece πρέπει να συνεχίσει. Ο χώρος έδειξε ότι χρειαζόταν μια τέτοια πρωτοβουλία”.

Φέτος πρώτη χρονιά του Kayak Greece ξεκίνησε έχοντας 4 αγώνες στο πρόγραμμά του. Ο πρώτος αγώνας έγινε στην Νεάπολη Λακωνίας, ακολούθησαν εκείνοι στην Σκάλα Σαλαμίνας και στην Βουλιαγμένη Αττικής και ο τελευταίος έγινε στην Χαλκίδα. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος του κόσμου του αθλήματος είναι και οι αριθμοί συμμετοχής που ξεκίνησαν από το 150, ξεπέρασε τους 200 και οι δύο τελευταίοι αγώνες είχαν συμμετοχή από 300 αθλητές και αθλήτριες.

 

canoe_kayak_e_dt_23_2014_11_05_f2