Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Η αλληλεγγύη αναβάλλεται κύριοι-ες σύμβουλοι των 3Β;

Αλγεινή εντύπωση άφησε στους λίγους παριστάμενους του χθεσινού έκτακτου δημοτικού συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η απόφαση να αναβληθεί πρόταση στήριξης των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς.

Την πρόταση έκανε εκτός ημερήσιας διάταξης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Διονύσης Κοντονής, που ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να συγκροτήσει διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συλλέξει είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους  και να συντάξει ένα ψήφισμα αλληλεγγύης ώστε να εκφραστεί και ηθικά η στήριξη των πολιτών στα 3Β. Ο Παναγιώτης Καπετανέας διαφώνησε με το ψήφισμα και πρότεινε αντ’ αυτών να καταβάλει κάθε δημοτικός σύμβουλος που μπορεί 100 ευρώ ώστε να δοθεί ένα συμβολικό ποσό στους πληγέντες.

Η πρόταση δυστυχώς ατύχησε και παραπέμφθηκε για το ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα. Από τη μείζονα αντιπολίτευση, ο Δήμος Βαμβασάκης (μιας και ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απουσίαζε), αιτιολόγησε τη θέση του να μη συζητηθεί καν το θέμα, δηλώνοντας ότι “τη Δευτέρα θα είμαστε περισσότεροι, θα είναι παρών και ο Κωνσταντέλλος“. Ο Γιάννης Νιτερόπουλος είπε “καλά θα κάνουμε να περιμένουμε”, σχολιάζοντας ότι “πρώτα πρέπει να επέμβει το κράτος και μετά να δούμε τις ανάγκες”.

Έγινε προφανές ότι μόνος λόγος της αναβολής για τη Δευτέρα ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος. “Σε μια άδεια από θεατές αίθουσα, χωρίς καν όλους τους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου παρόντες, με απόντα και τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης, τις δάφνες της αλληλεγγύης τις δρέπει μόνο ο Κοντονής” σκέφτηκαν με μικροπολιτική λογική ορισμένοι.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι ισχύει το αντίθετο: Η ομόθυμη στήριξη μιας τέτοιας ιδέας μπορούσε να τους “ανεβάσει” όλους και το σπουδαιότερο, να δείξει με απτό τρόπο και υλικά τη συμπαράσταση της πόλης στους δοκιμαζόμενους Κεφαλονίτες.

Για την ιστορία “κατά” της πρότασης (που πλειοψήφησε αλλά χρειαζόταν 17 ψήφους για να εγκριθεί καθώς ήταν έκτακτη) ψήφισαν οι: Γ. Νιτερόπουλος, Ντ. Καραγεώργος, Δήμος Βαμβασάκης, Β. Αγαλιώτη, Π. Σωτηρόπουλος, Λ. Αργυροπούλου και Κ. Κικίλιας. Ο Μ. Δασκαλάκης ψήφισε “λευκό” και ο Π. Καπετανέας “παρών”.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας