Κέντρο Κοινότητας 3Β: Καταπολεμώντας την ανεργία με γνώση

Κέντρο Κοινότητας 3Β: Καταπολεμώντας την ανεργία με γνώση

Μια ενεργητική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της ανεργίας σχεδίασε και υλοποιεί το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Από την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ ξεκίνησε στην Πνευματική Εστία Βούλας ένα συμβουλευτικό εργαστήριο για την εξεύρεση εργασίας που απευθυνόταν σε κατοίκους του Δήμου.

tspg

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι συμμετοχή δήλωσαν άτομα όλων των ηλικιών και βαθμίδων εκπαίδευσης: Απόφοιτοι Δημοτικού και κάτοχοι μεταπτυχιακών διπλωμάτων στην αναζήτησή τους για τη σωστή μεθοδολογία που θα ανοίξει επαγγελματικές πόρτες βρήκαν μια επιστημονική συμβουλή.

Εισηγητής στα σεμινάρια ήταν ο εργασιακός σύμβουλος του ΙΝΕ, Κωνσταντίνος Γαλάζιος, ο οποίος ανέπτυξε με διαδραστικό τρόπο και σε συνεχή διάλογο με τους συμμετέχοντες τις σύγχρονες τεχνικές “πλοήγησης” στην αγορά εργασίας αλλά και το ρόλο της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο επαγγελματικό τοπίο.

Το σεμνάριο άνοιξε με χαιρετισμό της η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαίρη Φουρναράκη, η οποία ανέφερε ότι ήδη από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, που λειτουργεί για λιγότερο από δύο χρόνια, έχουν βρει εργασία 40 άτομα. “Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας που απασχολείται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη προς κάθε πολίτη αλλά και με ατελείωτες ώρες εργασίας πέραν του ωραρίου του”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το στέλεχος Προώθησης στην Απασχόληση του Κέντρου, Ολυμπία Σταθακοπούλου, τόνισε εισαγωγικά ότι σύντομα το Κέντρο Κοινότητας θα ξεκινήσει μόνιμη συνεργασία με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ για την δωρεάν παροχή νομικών συμβουλών ως προς την εργασία για τους κατοίκους του Δήμου.

Η διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Εβελίνα Κοκκάλα (αριστερά) και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, Ολυμπία Σταθακοπούλου (μέσο) και Ελένη Πάνου (δεξιά)

Το Κέντρο Κοινότητας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συστεγάζεται με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στην οδό Ζεφύρου 2 στη Βούλα. Το τηλέφωνο της υπηρεσίας είναι 2132019930 και το e-mail kentrokoinotitas@vvv.gov.gr.