Ρατσιστικό επεισόδιο στην Κερατέα με πρωταγωνιστές αστυνομικούς

Ρατσιστικό επεισόδιο στην Κερατέα με πρωταγωνιστές αστυνομικούς

Η αλβανική καταγωγή μιας οικογένειας που ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα ήταν η μοναδική αιτία για να προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα δύο νέοι 17 και 18 χρονών την Πέμπτη 28 Αυγούστου στην Κερατέα. 

Συγκεκριμένα, συγγενείς κάτοικου Κερατέας αλβανικής καταγωγής που διαμένει στη FYROM και την Ιταλία ήρθαν ως τουρίστες με τα παιδιά τους στην Ελλάδα προκειμένου να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στο συγγενή τους που ζει στην Κερατέα και εργάζεται εδώ.

tspg

Στις 28/8/2014 και ώρα 9 μ.μ. αστυνομικοί της Ασφάλειας Κερατέας με πολιτικά ρούχα πλησίασαν επιθετικά τα δύο παιδιά της οικογενείας 17 και 18 χρονών ακριβώς έξω από το σπίτι των συγγενών τους. Με αφορμή ότι οι δύο νεαροί μιλούσαν Αλβανικά και χωρίς να τους επιδείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα, άρχισαν να τους τραβολογούν φωνάζοντας τους «Από πού είσαι συ ρε;».

Συγγενής των νεαρών αντιλαμβανόμενος τον προπηλακισμό και μη γνωρίζοντας ότι έχει να κάνει αστυνομικούς ενεπλάκη στο περιστατικό. Τότε οι δύο αστυνομικοί του κώλυσαν επιδεκτικά την αστυνομική ταυτότητα στο πρόσωπο του αδιαφορώντας για τη διαμαρτυρία του και μετέφεραν τα παιδιά στο Α.Τ. Κερατέας. Τέσσερα άτομα συγγενείς των νεαρών τους ακολούθησαν και προσκόμισαν στο Α. Τ. Κερατέας τα ταξιδιωτικά έγγραφα των παιδιών.

Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί κράτησαν τα παιδιά στο τμήμα για περισσότερο από δύο ώρες, αρνούμενοι να δώσουν κάποια λογική εξήγηση ή απάντηση στην μητέρα στον πατέρα και στους θείους το παιδιών . Η μητέρα των νεαρών η οποία επιστέφει στις 30/8/2014 στην Ιταλία επισημαίνοντας τους ότι θα καταγγείλει το περιστατικό στα Ιταλικά ΜΜΕ έλαβε την επίσης αλαζονική και απαράδεκτη απάντηση : «Να πας και στον Πάπα της Ρώμης. Εμάς δεν μπορείς να μας κάνεις τίποτα!».

Το θέμα αποκάλυψε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Αττικής, που με ανακοίνωσή της “καταγγέλλει το γεγονός το οποίο έχει να κάνει σαφώς με ρατσιστική συμπεριφορά των αστυνομικών οι οποίοι εκτός από πρόσφυγες και μετανάστες διαμένοντες στην Ελλάδα επιτίθενται ακόμη και σε τουρίστες όταν δεν τους αρέσει η καταγωγή τους”.