Κι εσύ δημότη των 3Β, πλήρωνε μονίμως για αθλητισμό...

Κι εσύ δημότη των 3Β, πλήρωνε μονίμως για αθλητισμό…

Μόνο σε ιδεολογική εμμονή της δημοτικής αρχής ότι οι δημοτικές υπηρεσίες πρέπει απαραιτήτως να έχουν αντίτιμο για τον δημότη μπορεί να αποδώσει κανείς τη νέα απόφαση για τη διεξαγωγή καλοκαιρινού προγράμματος αθλητικών δράσεων για παιδιά ηλικίας 6-14 στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Τη διοργάνωση του θερινού camp όπως συνηθίζεται να λέγεται αποφάσισε ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου (ΟΑΠΠΑ) στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του.

Το σκεπτικό είναι ότι όλη η διοργάνωση θα ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία που θα παράσχει όλες τις απαραίτητες ειδικότητες επαγγελματιών (γυμναστές, ναυαγοσώστη, ιατρό, εκπαιδευτές) και υλικών (έπαθλα, σίτιση).

Και παρόλο που έχει προβλεφθεί στον Προϋπολογισμό του ΟΑΠΠΑ και θα διατεθεί στον εξωτερικό συνεργάτη που θα αναλάβει τις παραπάνω υπηρεσίες το ποσό των 19.800 ευρώ, η απόφαση προβλέπει ότι κάθε παιδί θα πρέπει να καταβάλει κόστος 60 ευρώ για τη συμμετοχή του.

Έχει ενδιαφέρον ότι η ίδια απόφαση προβλέπει μια σειρά από απαλλαγές:

Τα τέκνα των εργαζομένων του Δήμου δικαιούνται έκπτωση 50%.

Για μόνο 20 από τα 100 παιδιά κάθε περιόδου προβλέπεται (με σειρά προτεραιότητας) απαλλαγή αν είναι τέκνα δημοτών και με τους δύο γονείς άνεργους, αν προέρχονται από μονογονεϊκή οικογένεια, αν είναι τέκνα πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών με βιβλιάριο απορίας ή αν είναι τέκνα γονέων με αναπηρία 67%.

Το ερώτημα μετά από αυτά είναι:

Για ποιο λόγο θα πρέπει να έχει έσοδα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από αυτή τη δραστηριότητα; 

Το ανώτερο ποσό που μπορεί να εισπράξει είναι 60 ευρώ επί 80 παιδιά επί 3 περιόδους, δηλαδή 14.400 ευρώ.

Είναι αυτός ο πόρος τόσο ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που πρέπει να τον εισπράξει από τους δημότες;

Μιλήσαμε με τον αντιπρόεδρο του ΟΑΠΠΑ, Γιάννη Αγαλιώτη για το θέμα, και μας τόνισε ότι ο πρόκειται για ιδιαίτερα χαμηλή τιμή σε σχέση με τα αντίστοιχα camp που διοργανώνουν οι αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής. Είπε ακόμη πως μολονότι δεν υποχρεώνει ο νόμος τον ΟΑΠΠΑ να ζητήσει αντίτιμο (όπως κάνει σε περιπτώσεις άλλων δράσεων) θα πρέπει οι αθλητικές εγκαταστάσεις που παραχωρούνται όλο το χρόνο δωρεάν στους συλλόγους «να παρουσιάζουν κάποια έσοδα, προκειμένου να συντηρούνται».

Μήπως το επόμενο βήμα είναι και η κατάργηση των δωρεάν τροφείων στους παιδικούς σταθμούς;

nourish

(Φωτογραφία από το περσινό camp του ΟΑΠΠΑ, μια διοργάνωση που επίσης άφησε πολλά ερωτήματα)

sea ergon