Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Όταν ο Κικίλιας βράβευσε τον Σάλλα

Τιμητική βράβευση του Πρόεδρου της Τράπεζας Πειραιώς από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας βράβευσε την Τετάρτη (15.10.2014), τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ο υπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μ. Σάλλα για τη συνολική προσφορά του Ομίλου, προς την Ελληνική Αστυνομία, την τελευταία πενταετία, ύψους 1.692.194 ευρώ.

Στο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ σημειώνεται ότι το ανωτέρω ποσό έχει διατεθεί για την αγορά 95 μοτοσικλετών, 550 αλεξίσφαιρων γιλέκων και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Η τελευταία προσφορά του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς αξιοποιήθηκε για την απόκτηση 10 οχημάτων τύπου τζιπ, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των Αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Ο Β. Κικίλιας, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε: «Σας ευχαριστώ πραγματικά, εκ μέρους της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Υπουργείου. Δεν είναι μόνο η χρηματική αξία της δωρεάς, αλλά κυρίως το μήνυμα που αυτή η ενέργεια εκπέμπει προς την κοινωνία. Τέτοιου είδους προσφορές αποδεικνύουν τι μπορεί να επιτευχθεί -ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης- όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία έρχεται να στηρίξει τις ανάγκες και τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο αυτό, η δωρεά αυτή αποτελεί καταρχήν μία πράξη στήριξης της προσπάθειας της Ελληνικής Αστυνομίας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, άρα επί της ουσίας, μία πράξη ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής».

Ο Μ. Σάλλας, από την πλευρά του, δήλωσε: «Όλοι αναγνωρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια το έργο και η αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει συντελέσει σε καθοριστικό βαθμό, τόσο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, όσο και στη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας, κάτι το οποίο, με δεδομένη την κρίσιμη συγκυρία, έχει πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και για την κοινωνία. Σας ευχαριστούμε για αυτά που κάνετε και σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς θα συνεχίσει έμπρακτα να είναι δίπλα σας».

Ιδιωτική πρωτοβουλία και δημόσιο

Οι δωρεές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στις δημόσιες δαπάνες είναι καλοδεχούμενες και απαραίτητες σε μια περίοδο τραγικών ελλείψεων και οικονομικής λειψυδρίας. Φτάνει να μη γίνονται για δημόσιες σχέσεις και για την απόκτηση πολιτικής επιρροής αλλά να συνιστούν ουσιαστική ενίσχυση. Οι τράπεζες παίζουν βασικό ρόλο στη λειτουργία της οικονομίας και μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας και επιχειρήσεων. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Μιχάλης Σάλλας με την επιχειρηματική του ιδιότητα έχει δώσει το παρών σε κυβερνητικές συσκέψεις.

Η αντιπολίτευση ωστόσο επιμένει ότι είναι προκλητικό να βραβεύονται επιχειρηματίες για δωρεές στο δημόσιο όταν την ίδια περίοδο οι τράπεζες έχουν εισπράξει δισεκατομμύρια από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ανακεφαλαιοποίηση τους.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας