Μοιραστείτε το
Ύποπτη νυχτερινή δραστηριότητα προ δύο εβδομάδων στο νησί της Υδρούσας απέναντι από τη Βούλα κατήγγειλε ο Δημοσθένης Δόγκας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης ανέφερε ότι μία θαλαμηγός με προβολείς φώτιζε επί αρκετή ώρα το νησί και δημοσιοποίησε μάλιστα και σχετικό φωτογραφικό υλικό.
Ο ίδιος προσπάθησε να καταγγείλει το περιστατικό εκείνη τη στιγμή στο Λιμεναρχείο Γλυφάδας, όμως το βρήκε …κλειστό.
Ζήτησε από τη δημοτική αρχή να έχει το νου της, διότι κατά τον ίδιο είναι φανερό ότι ορισμένοι κάνουν παράνομες οικοδομικές ή άλλες συναφείς δραστηριότητες στο προστατευόμενο νησί.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Διονύσης Κοντονής, ο οποίος είπε ότι έχει δει ομπρέλες και κατασκευές στο νησί.
Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ήταν πάντως καθησυχαστικός, δηλώνοντας δύο φορές ότι “δεν υπάρχουν κατασκευές” όπως βεβαίωσε η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Είπε ακόμη ότι “δεν υπάρχει δραστηριότητα από τους ιδιοκτήτες” αλλά γίνεται μια κατάληψη από “κάποιους ροβινσώνες”. Δήλωσε ότι ο Δήμος είναι αναρμόδιος να τους αποπέμψει και ότι μπορεί μόνο να επιβλέπει την οικοδομική δραστηριότητα.
Στην πραγματικότητα, όποιοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Υδρούσα έχουν εγκαταστήσει γεννήτριες και πραγματοποιούν εργασίες διαμόρφωσης της ακτής. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι άνθρωποι αυτοί δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στις ακτές της Υδρούσας, με απειλή σκυλιού, γεγονός απολύτως αυθαίρετο.
Ως προς τις καταγγελίες του Δημοσθένη Δόγκα, ο δήμαρχος εκτίμησε ότι “αν ήταν κάτι παράνομο, δεν θα το φώτιζαν” αποφεύγοντας να σχολιάσει περαιτέρω.
Οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης είναι οι ακόλουθες: