Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Κινητά αστυνομικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα εξήγγειλαν Δούρου-Πανούσης

Τη δημιουργία…κινητών αστυνομικών τμημάτων ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά εξήγγειλαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Τόσο ο Γ. Πανούσης όσο και η κα Δούρου αποφάσισαν την στενή συνεργασία της Περιφέρειας με την αστυνομία τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για την καλύτερη αστυνόμευση κυρίως σε υποβαθμισμένες περιοχές αλλά και να καταβληθούν προσπάθειες για την συμφιλίωση των πολιτών με πληθυσμιακές ομάδες σε περιοχές που υπάρχουν καταυλισμοί Ρομά. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του 3Vita για τη συνεργασία κυβέρνησης-περιφέρειας για την ασφάλεια στην Αττική εδώ.  

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχουν κινητά αστυνομικά τμήματα που θα είναι μικρά βαν με αστυνομικούς τα οποία θα βρίσκονται ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, όπως για παράδειγμα σε νησιά της άγονης γραμμής που στερούνται αστυνομικών τμημάτων.

Όπως είπε η Περιφερειάρχης Αττικής, για όλα αυτά θα γίνει χρήση της χρηματοδότησης που παρέχεται από την ΕΕ με κονδύλια που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν απορροφηθεί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης δήλωσε σχετικά: «Σήμερα με την Περιφέρεια Αττικής θέτουμε τις συντεταγμένες για μία εποικοδομητική συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας και πολιτικής προστασίας. Προηγήθηκε ένας δημιουργικός και γόνιμος διάλογος σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου η συνεργασία μας αυτή να είναι ιδιαίτερα αποδοτική. Είμαι αισιόδοξος ότι τα αποτελέσματα αυτών των κοινών δράσεων, που ξεκινούν άμεσα θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας