Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Εκλογές

Μια κίνηση “άμεσης δημοκρατίας” στις δημοτικές εκλογές των 3Β

Στη συγκρότηση δημοτικής κίνησης προχωρούν πολίτες από Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη που έχουν ως αναφορά τους αγώνες για το περιβάλλον.

Κατά την πρώτη συνάντηση της κίνησης υιοθετήθηκε ένα πρώτο κείμενο αρχών, ενώ προγραμματίστηκε δεύτερη συνάντηση το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ., στην Πνευματική Εστία της Βούλας.

Η κίνηση διαχωρίζεται με σαφήνεια από την όμορη πολιτικά Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών, με τα στελέχη της να τονίζουν ότι η παράταξη του Θάνου Ματόπουλου δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της.

Στην κίνηση που αυτοπροσδιορίζεται από την αρχή της άμεσης δημοκρατίας και δεν αποκλείεται ο όρος αυτός να περιέχεται στον τίτλο της, συμμετέχουν εκτός από την Άννα Σκουλούδη και ο Μάκης Σταύρου, ο οποίος και το 2014 είχε αναγγείλει συμμετοχή στις τότε δημοτικές εκλογές, μια πρωτοβουλία η οποία όμως τελικά δεν υλοποιήθηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η συνέλευση:

“α) Η νέα κίνηση θα είναι κάτι πραγματικά καινούργιο. Θα λειτουργεί με άμεση δημοκρατία, έξω από κόμματα ή άλλους παρασκηνιακούς μηχανισμούς και όλες οι αποφάσεις θα παίρνονται σε ανοιχτές συνελεύσεις.

β) Δε δημιουργούμε τη νέα κίνηση με κύριο στόχο τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, αλλά με αφορμή αυτές. Στόχος μας είναι να πείσουμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας ότι αξίζει να συμμετέχουν στα κοινά του δήμου, για να μπορούμε να οργανώνουμε πιο μεθοδευμένα τους αγώνες μας και τις παρεμβάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο, και να πετυχαίνουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου σε όφελος της κοινωνίας, του πολιτισμού και του φυσικού περιβάλλοντος.

γ) Γνωρίζουμε ότι το εγχείρημά μας έχει αρκετές δυσκολίες, όπως και κάθε καινούργιο εγχείρημα. Πολύ περισσότερο που τα κόμματα, και οι δημοτικές παρατάξεις που φανερά ή καλυμμένα βρίσκονται πίσω από αυτά επηρεάζουν ακόμη σημαντικά πολύ μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας

ε) Εμείς απευθυνόμαστε κυρίως σε πολίτες που αμφισβητούν το σημερινό καθεστώς, γιατί κατανοούν ότι όχι μόνο δεν έχει να προσφέρει τίποτε καινούργιο, αλλά αντίθετα, εξυπηρετεί τα συμφέροντα λίγων και όχι τις πραγματικές ανάγκες των πολλών.

ζ) Με τις σκέψεις αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας και να συναντηθούμε ξανά προκειμένου να συζητήσουμε και να καταλήξουμε στο πλαίσιο αρχών της νέας κίνησης. Η συζήτηση θα γίνει με βάση το σχέδιο του κειμένου αρχών που είχε ετοιμάσει η πρώτη ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας