Ανοιχτά καταστήματα και τις 52 Κυριακές του έτους θέλει το ΔΝΤ!

Ανοιχτά καταστήματα και τις 52 Κυριακές του έτους θέλει το ΔΝΤ!

Aιφνίδιο αίτημα προς την κυβέρνηση να προχωρήσει μέσα στον Δεκέμβριο στη νομοθέτηση του ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους

Πλήρη απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων ζήτησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο έστειλε email στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ζητώντας να νομοθετήσει εντός του Δεκεμβρίου το άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων και τις 52 Κυριακές του χρόνου. Σύμφωνα με το δημοσιεύμα, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης απάντησε αρνητικά στην απαίτηση του ΔΝΤ, κάνοντας όμως γνωστό πως προχωρά στην τροποποίηση της νομοθεσίας.

Για την ακρίβεια θα θεσπίσει γενικά κριτήρια βάσει των οποίων θα προσδιορίζονται περιοχές ως τουριστικές.

;Γι’ αυτές οι αντιπεριφερειάρχες θα αποφασίζουν σε συνεννόηση με τους εμπορικούς φορείς την επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων και επιπλέον Κυριακές από αυτές που ισχύουν στην υπάρχουσα νομοθεσία (οκτώ ετησίως). Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με πηγές του «Εθνους», απέστειλε στο ΔΝΤ έρευνα που διενήργησε σχετικά με τα αποτελέσματα της εφαρμογής της τρέχουσας νομοθεσίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος όρος του αριθμού των Κυριακών που είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα σε όλους τους νομούς είναι 38,6.