Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Παραπολιτικά

Προσοχή, ο κίτρινος Τύπος …λερώνει

Ζούμε στην εποχή των fake news, αλλά εδώ που τα λέμε η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν διαχρονικά στη χώρα μας ένα πεδίο δραστηριοποίησης για χαμηλού επιπέδου, κίτρινη δημοσιογραφία.

Ο κίντρινος τοπικός Τύπος στοχοποιεί, συκοφαντεί, γράφει τερατώδη ψέματα και “σεντράρει” ανθρώπους, τις περισσότερες φορές χωρίς στοιχεία, εκτελώντας …συμβόλαια, πραγματικά ή φανταστικά.

Κατά κανόνα φωτογραφίζει απλώς πρόσωπα, χωρίς να τα κατονομάζει – από το φόβο φυσικά του νόμου.

Είναι όμως και περιπτώσεις, όπως μία πρόσφατη, που ονόματα αιρετών φιγουράρουν σε εξάστηλους τίτλους και υφίστανται μια πρωτοφανή κακοποίηση.

Κι αυτό διότι ο νόμος σε κάποιες περιπτώσεις “εκδοτών” δεν μπορεί να κάνει τίποτα: Λούμπεν στοιχεία, που στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη προς το ζην, φυσικά δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Τα παίζουν όλα για όλα, μια ζαριά χωρίς αύριο, αφού ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο κιτρινισμός στο Δήμο των 3Β βρήκε κάποιους έμπειρους αυτοδιοικητικούς ως εμψυχωτές αλλά και ως …πλασιέ.

Τα ρυπαρογραφήματα όμως μυρίζουν σε κάθε άνθρωπο που έχει τις στοιχειώδεις αισθήσεις.

Το ξάφνιασμα που προκαλούν οι δήθεν αποκαλύψεις δεν μπορεί να διώξει τη δυσωδία. Ας προσέχουν λοιπόν τόσο οι εμψυχωτές όσο και οι πλασιέ του κιτρινισμού που ποντάρουν σε αυτό το ξάφνιασμα, διότι λερώνονται οι ίδιοι περισσότερο από όσο πιστεύουν.

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει, όπως λέει κι ένα σοφό ρητό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας