Στο ΚΚΕ ο δήμος Καισαριανής, επικράτησε του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Στο ΚΚΕ ο δήμος Καισαριανής, επικράτησε του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Το Εκλογοδικείο διέταξε επανάληψη εκλογών και οι εκλογείς χθες άλλαξαν τον Δήμαρχο. Καισαριανή, τόσο κοντά και τόσο μακριά…

 

tspg

 

 

Στα χέρια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Δήμος Καισαριανής, μετά τις επαναληπτικές εκλογές που έγιναν την Κυριακή με ποσοστό 51,52% έναντι 48,48% του αντιπάλου του. Νέος δήμαρχος ο Ηλίας Σταμέλος με ποοστό 51,52% (3917 ψήφους) έναντι ποσοστού 48,48%  (3686 ψήφους) του απερχόμενου δήμαρχου Γιώργου Κοντόσταυλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Καισαριανή είναι ένας επιπλέον δήμος που έρχεται να προστεθεί στους τέσσερις δήμους που έχουν ήδη αναδείξει δημοτική αρχή τη «Λαϊκή Συσπείρωση», την παράταξη του ΚΚΕ.

Στην Καισαριανή βρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για να πανηγυρίσει μαζί με τους φίλους του κόμματος. Στη δήλωση του ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για μεγάλη νίκη όλου του λαού της Καισαριανής.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Καισαριανής, από το εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς την κεντρική πλατεία της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Δήμαρχος αγωνιστής, όχι διαχειριστής» και «Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία”.

Σύμφωνα με την οπτική του ΚΚΕ ο Ηλίας Σταμέλος είναι ο τέταρτος κομμουνιστής δήμαρχος σε αυτήν την ιστορική συνοικία της Αθήνας και το αποτέλεσμα στέλνει μήνυμα αντίστασης στις λογικές της υποταγής στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Χωρίς καμία διάθεση υποβάθμισης της επιτυχίας του ΚΚΕ είναι εύλογη η απορία σε τι βαθμό ο κόσμος ψήφισε “κομμουνιστή Δήμαρχο” και σε τι βαθμόη ψήφος δείχνει μια αντίθεση στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και του επερχόμενου δημάρχου.

 kke4

 

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Καισαριανής, από το εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς την κεντρική πλατεία της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Δήμαρχος αγωνιστής, όχι διαχειριστής» και «Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία». Μέχρι αργά το βράδυ, στην κεντρική πλατεία είχε λαϊκό γλέντι με χορό και τραγούδια. “Σύντροφοι σήμερα θα το γλεντήσουμε” είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.