Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη: Κλείνουν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις

Την απόφαση να κλείσουν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έλαβε το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Μαρτίου η δημοτική αρχή.

Ο χρόνος εφαρμογής του έκτακτου αυτού μέτρου για τη δημόσια υγεία θα είναι ίσος με την περίοδο κατά την οποία θα παραμένουν κλειστά και τα σχολεία.

Προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο με τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων του Δήμου, κατά την οποία ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αντάλλαξε απόψεις και ενημερώθηκε για τις προθέσεις κάθε σωματείου, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κατά την συζήτηση παρουσιάστηκε η πρόσφατη νομοθετική πράξη, σύμφωνα με την οποία οι αθλητικές διοργανώσεις σε δημόσιες ή ιδιωτικές εγκαταστάσεις μπορούν να διεξάγονται μόνο κεκλεισμένων των θυρών. Σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου, θα κλείσουν όλες τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα κλείνουν για συλλόγους αλλά και για δημότες:

ΔΑΚ “Κωνσταντίνος Μπαγλατζής” στη Βάρη, κλειστό Μηλαδέζας, κλειστό Βάρης στην Άττιδος, γήπεδα στο Δίλοφο, κλειστό γήπεδο “Γιώργος Γεννηματάς” στη Βούλα και τα ανοιχτά γήπεδα του Αθλητικού Κέντρου Βούλας συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαιρικού γηπέδου, ΔΑΚ Βουλιαγμένης και όλοι οι σχολικοί αθλητικοί χώροι. Σημειωτέον, ότι και το Κολυμβητήριο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων έκλεισε με απόφαση του ΓΕΣ.

Μόνο “παράθυρο” στην απόφαση ο Δήμαρχος άφησε τα εν εξελίξει πρωταθλήματα για όσες ομοσπονδίες ή ενώσεις δεν έχουν ακόμη αποφασίσει την αναστολή των αγώνων, δηλώνοντας ότι θα περιφρουρηθεί αυστηρά ο όρος “κεκλεισμένων των θυρών” που μεταφράζεται σε παρουσία το ανώτερο 60 ατόμων σε κάθε αθλητική αναμέτρηση ή προπόνηση.

Κατά τη συζήτηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τα περισσότερα σωματεία ζήτησαν καθολικό κλείσιμο ως μέτρο αποτροπής. Ωστόσο, εκφάστηκε και ο προβληματισμός από τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης ότι η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος δεν έχει ακόμη αναστείλει τα πρωταθλήματα, με το κολυμβητήριο του Λαιμού να φιλοξενεί αγώνες ανδρών και γυναικών ακόμη και την Τετάρτη.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην εισήγησή του τόνισε ότι “έχουμε μια ωρολογιακή βόμβα στην πόλη και είναι βέβαιο ότι κάποιοι συμπολίτες μας θα νοσήσουν”, αναφερόμενος στην εκπαιδευτικό από τη Βάρη, για την οποία είπε ότι έπραξε όπως έπρεπε, αντίθετα με τους προϊσταμένους της.

Ο Δήμαρχος ακόμη τόνισε ότι άλλοι κοινόχρηστοι χώροι, όπως οι παιδικές χαρές του Δήμου δεν θα κλείσουν, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να πρυτανεύσει στους κατοίκους η ατομική ευθύνη. “Πρέπει να προστατευθούν οι ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και όχι να μπει όλος ο γενικός πληθυσμός σε καραντίνα”, είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Στο ίδιο πνεύμα ενημέρωσε ότι η δημοτική αρχή προμηθεύτηκε 1,2 τόνους απολυμαντικό υγρό για χρήση στις δημοτικές υπηρεσίες και ευρύτερα “για να κρατήσουμε την πόλη και τον Δήμο ανοιχτό”.

Τη σύσκεψη παρακολούθησε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Πασακυριάκος, ο οποίος αφού δήλωσε ότι συντάσσεται με τις προτάσεις της διοίκησης, σημείωσε ότι πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους, προπονητές και όχι μόνο, στους συλλόγους. Από αρκετές άλλωστε πλευρές κατά τη συζήτηση ακούστηκε ο προβληματισμός για το οικονομικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν αθλητικά σωματεία με τις υποχρεώσεις να “τρέχουν” και τις συνδρομές να “παγώνουν”.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement