Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη: Κλείνουν δημοτικά γήπεδα και παιδικές χαρές

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των κλειστών και ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και κλείνουν οι παιδικές χαρές, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την εφαρμογή όσων διατυπώνονται στην αριθμό Δ1α/Γ.Π.οικ. 69863 Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 2 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, επιτρέπεται μόνο η άσκηση και άθληση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους χωρίς προπονητή. Στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η χρήση των γηπέδων αντισφαίρισης μόνο από αθλητικά σωματεία που έχουν άδεια λειτουργίας και χωρίς προπονητή ή θεατές.

Επίσης επιτρέπεται η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για την κάλυψη των αναγκών της προετοιμασίας τους για του Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021.

Απαγορεύονται επίσης οι συναθροίσεις και οι κοινωνικές εκδηλώσεις σε δημόσιους και σε ιδιωτικούς, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Στις υπηρεσίες του Δήμου εξυπηρετούνται μόνο επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού. Εννοείται ότι η χρήση μάσκες και η τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου είναι υποχρεωτικά.

Συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ. Στη Δημοτική Συγκοινωνίας επιτρέπεται η πληρότητα έως 65% των οχημάτων.

Με απόφαση του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μετά από παρότρυνση της ΚΕΔΕ, για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, οι παιδικές χαρές του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από τις 3 Νοεμβρίου 2020 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 όταν θα αναθεωρηθούν με βάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Διανύομε ένα δεύτερο, ισχυρότερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και ο μηχανισμός του Δήμου είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει σε όσα απαιτούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτό όμως που προέχει είναι να επιδείξουμε όλοι υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης και τα τηρούμε τα μέτρα και τους κανόνες προστασίας της υγείας μας και των οικείων μας. Ο σεβασμός στην υγεία και την ανθρώπινη ζωή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την αντιμετώπιση της πανδημίας με όσο γίνεται λιγότερες συνέπειες. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να συμβάλουν στις προσπάθειες που καταβάλουμε όλοι μαζί προκειμένου να ξεπεράσουμε σύντομα την πανδημία και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας