Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Κλειστές τράπεζες και Χρηματιστήριο από Δευτέρα

Την κήρυξη τραπεζικής αργίας τη Δευτέρα συστήνει προς την ελληνική κυβέρνηση το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε υπό πολύ βαρύ κλίμα την Κυριακή το βράδυ.

Με τα σημερινά δεδομένα τα καταστήματα των τραπεζών θα παραμείνουν από τη Δευτέρα κλειστά, ενώ θα τεθούν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, με απόφαση που θα λάβει τις επόμενες ώρες το υπουργείο Οικονομικών.

Μεταξύ άλλων αναμένεται να οριστούν ημερήσια όρια αναλήψεων 100 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο ανά τράπεζα, περιορισμοί στις διατραπεζικές και στις διασυνοριακές μεταφορές κεφαλαίων, αλλά και άλλα μέτρα όπως απαγόρευση πρόωρης λήξης προθεσμιακών καταθέσεων.

Τραπεζικές πηγές κάνουν λόγο για μεγάλο πλήγμα στην οικονομία, αναμένοντας πάγωμα της αγοράς, κατακόρυφη πτώση της καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και πλήρη απώλεια εμπιστοσύνης.

Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι τράπεζες να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κλειστές μπορεί και μέχρι την επόμενη Δευτέρα, ενώ για την άρση των capital controls τονίζουν ότι είναι άγνωστο πότε αυτή θα καταστεί εφικτή.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας