Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τη νέα χρονιά στα σχολεία των 3Β

Για δεύτερη χρονιά θα υλοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2019 το εκπαιδευτικό – κοινωνικό πρόγραμμα «Δικαίωμα στη Μουσική» στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Αυτό ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε προ ημερών για την ανακοίνωση το προγράμματος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για την περίοδο 2019-2020, στην οποία παρευρέθηκε μεταξύ άλλων επισήμων και ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιούνται μικρές εκπαιδευτικές συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος  μετέφερε στους παρευρισκόμενους τις πολύ θετικές εντυπώσεις που δημιούργησε κυρίως στους μαθητές της πόλης το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2018 – 2019 και ανακοίνωσε πως ο Δήμος έχει σκοπό να το επαναλάβει. Συνέχισε την παρέμβασή του δηλώνοντας πως η συνεργασία του Δήμου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι ίσως ένα από τα τρία σημαντικότερα επιτεύγματα της δημοτικής αρχής κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο και ολοκλήρωσε ευχαριστώντας του συντελεστές της ΚΟΑ για ότι κάνουν για τη μουσική.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη της Ορχήστρας δήλωσαν μετά την ανακοίνωση του Δήμου:

“Συμμεριζόμαστε απόλυτα τα συναισθήματα υπερηφάνιας και ικανοποίησης του Δημάρχου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ο οποίος μίλησε κατά τη Συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του νέου Καλλιτεχικού Προγράμματος. Άλλωστε, μετά την εμπειρία ενός χρόνου από την εφαρμογή του Προγράμματος Δικαίωμα στη Μουσική τα συναισθήματα, η συγκίνηση δεν μπορεί παρά να είναι κοινά. Κατά τη διάρκεια του 2018- 2019, μουσικά σύνολα της Ορχήστρας έφεραν τη μουσική κοντά σε νέους ακροατές με 51 δράσεις σε 32 σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Τη νέα καλλιτεχνική περίοδο, η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί, με τους μουσικούς μας να γίνονται πρεσβευτές του συμφωνικού ρεπερτορίου αλλά και της μουσικής δωματίου, βιώνοντας παράλληλα το μοναδικό συναίσθημα της επικοινωνίας και της ανταλλαγής με την επόμενη γενιά ακροατών”.

Δείτε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο σχετικό αφιέρωμα της εφημερίδας Δημοσιογράφος:

Η κλασική μουσική στα σχολεία των 3Β

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας