Η αιχμηρή κωμωδία "Κοίτα τους" ανεβαίνει ξανά στη Βάρη

Η αιχμηρή κωμωδία “Κοίτα τους” ανεβαίνει ξανά στη Βάρη

Έπειτα από τη μεγάλη προσέλευση θεατών στις πρώτες παραστάσεις τον Ιούλιο, το έργο “Κοίτα τους” ανεβαίνει ξανά από τον Θίασο 3Β σε σκηνοθεσία Τάσου Αλατζά.

Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Οκτωβρίου 2017 στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης.

tspg

Το έργο του Μάριου Ποντίκα, γραμμένο το 1990, φαντάζει σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Τα πολλαπλά πρόσωπα του σύγχρονου Έλληνα, σκιαγραφημένα με την καυστικά διεισδυτική πένα του συγγραφέα, τοποθετούνται σε έναν σκουπιδότοπο, όπου συνυπάρχουν μικρά και μεγάλα “εγκλήματα”.

Πάρτε μια ιδέα από το promo video:

Ο ωμός ρεαλισμός του Ποντίκα γονιμοποιείται από μια χιουμοριστική σκηνοθετική ματιά με γκροτέσκες πινελιές, που αναδεικνύει ανάγλυφα την κοινωνική σαθρότητα και τις μικρότητες των ηρώων, ιδωμένες μέσα από μεγεθυντικό φακό.

Η σκηνοθετική γραμμή, πέραν χωροχρονικών περιορισμών, φωτογραφίζει χωρίς διδακτισμό, αλλά με καυστική διάθεση αυτοκριτικής, μια κοινωνία με “σκουπίδια” κάθε λογής, από όπου ξεπηδούν τα “πολλαπλά είδωλα” του νεοέλληνα.

Μια παράσταση – κλειδαρότρυπα στις μικρές και μεγάλες στιγμές των ανθρώπων, που αφυπνίζει και ταρακουνά, για να γεννήσει υποψιασμένους θεατές, έτοιμους να απαλλαγούν από τα συλλογικά μας … κουσούρια.

Ο Θίασος 3Β ιδρύθηκε πέρσι στο πλαίσιο του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και απαρτίζεται από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς :

Βαγγελιώ Κονδάκη – Γιάννη Μανιά

Τάνια Παπαϊωάννου – Βασιλική Πατεράκη

Έλενα Σουλιώτη – Θεοδώρα Μουζακιάρη

Πόλυ Παπαδοπούλου – Βερονίκ Ζωγράφου

Θανάση Μπεφάνη – Κωνσταντίνο Κριεζή

Γιάννη Λάλο – Αννίτα Μωραΐτου

Βαρβάρα Βιτάλη – Παρασκευή Μπαρμπούτση

και Δήμητρα Γάρδια.