Connect with us

Hi, what are you looking for?

Εκλογές

Γιώργος Κοκολέτσος: Η Βουλιαγμένη στα σχέδια και στην καρδιά μας

Για την ανάπλαση της πλατείας, το πρόβλημα στάθμευσης, το ρόλο του Τοπικού Συμβουλίου και τα έργα που έχει ανάγκη η Βουλιαγμένη μιλά στο 3vita.gr ο Γιώργος Κοκολέτσος, υποψήφιος Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης, με τον συνδυασμό Πόλη για να ζεις, του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. 

Αναλυτικά:

Την πλατεία της Βουλιαγμένης πολλοί αγάπησαν, λίγοι όμως θέλουν να την δουν να αλλάζει. Πώς την φαντάζεστε και την θέλετε μετά την προγραμματισμένη ανάπλαση;

Ανέκαθεν οι Βουλιαγμενιώτες θεωρούσαν την πλατεία τους κήπο. Γενιές και γενιές έχουν συνδέσει καλοκαιρινά ραντεβού, χειμωνιάτικες βόλτες, νυχτερινές συζητήσεις και βόλτες στον ήλιο με αυτό το σημείο. Στη Βουλιαγμένη θέλουμε αυτή την εικόνα.

Πρέπει βέβαια να παραδεχτούμε πως όλοι οι δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι φθείρονται με την πάροδο του χρόνου και των δεκαετιών στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επομένως από την προγραμματισμένη ανάπλαση της πλατείας Νυμφών, σύμφωνα με τα σχέδια που έχουμε δει, θα γίνει μια ουσιαστική επιδιόρθωση χωρίς να αλλάξει η φυσιογνωμία του κήπου. Θα αυξηθεί ο φωτισμός, θα αλλάξουν τα πεζοδρόμια και τα παγκάκια, θα αυξηθούν οι πράσινες και οι μαλακές επιφάνειες, θα μπουν κι άλλες φυτεύσεις και έτσι δεν θα χαθεί η παλιά αίσθηση του βοτανικού κήπου. Θέλουμε την πλατεία μας προσβάσιμη, φωτεινή, πιο όμορφη, πιο πράσινη, όπως την γνώρισαν οι γονείς μας, σήμα κατατεθέν της πόλης.

Πώς σκοπεύετε ως νέα δημοτική διοίκηση να επιλύσετε το πρόβλημα της στάθμευσης στη Βουλιαγμένη;

Όσοι ζούμε στην πόλη αυτή, ειδικά τους θερινούς μήνες γνωρίζουμε το πρόβλημα της άναρχης στάθμευσης. Η μεγάλη επισκεψιμότητα της Βουλιαγμένης δεν είναι πρόβλημα, ίσα ίσα. Χρειάζονται όμως κάποιες διορθωτικές παρεμβάσεις υποδομής ώστε ο όγκος αυτός των οχημάτων να μην ενοχλεί την καθημερινότητα των κατοίκων και να σταματήσουν τα άσχημα φαινόμενα από ασυνείδητους οδηγούς που σταθμεύουν κυριολεκτικά όπου να ‘ναι.

Κρίνεται απαραίτητο να υιοθετηθεί ένα σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που θα επιτρέψει στον Δήμο να χαράξει μπλε γραμμές που θα προορίζονται αποκλειστικά για την ελεύθερη στάθμευση των μόνιμων κατοίκων.  Η σημερινή διοίκηση άλλωστε έχει δρομολογήσει τη δημιουργία ενός μεγάλου δημοτικού υπαίθριου πάρκινγκ για ελεύθερη στάθμευση των επισκεπτών σε άδειο οικόπεδο δίπλα από το εμπορικό κέντρο, με παράλληλη κυκλοφορία ενός μικρού λεωφορείου που ανά 10λεπτο θα μεταφέρει τους επισκέπτες στην πλατεία, τη Λίμνη, την πλαζ και τον Αστέρα. Θα φροντίσουμε όλοι ώστε αυτές οι σκέψεις να εφαρμοστούν σωστά και δίκαια για όλους.

Μέχρι σήμερα είδαμε ότι το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης είχε περισσότερο διακοσμητικό ρόλο. Σκοπεύετε να αλλάξετε τη λειτουργία του;

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης αναβάθμισε από πολιτική άποψη αλλά και από τη σκοπιά των αρμοδιοτήτων τη θέση των Συμβουλίων Δημοτικής Κοινότητας. Είναι μια χρυσή ευκαιρία να κάνουμε μια μεγάλη ανανέωση σε πρόσωπα και αντιλήψεις, ώστε το Τοπικό Συμβούλιο να πάρει τη θέση που του αρμόζει στη δομή της διοίκησης. Άλλωστε ο «Κλεισθένης» πλέον προβλέπει το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας να προτείνει συγκεκριμένα έργα προς υλοποίηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

Στο μέτρο που μου αναλογεί, σκοπεύω να ανοίξω τις συνεδριάσεις και το διάλογο με τους πολίτες, ώστε να έχουμε μια άμεση και αποτελεσματική επικοινωνία με όλους. Δουλειά μας είναι να γίνουμε η φωνή των Βουλιαγμενιωτών προς το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου όπως γνωρίζετε, λόγω μικρού πληθυσμού η Βουλιαγμένη εκπροσωπείται με μόλις 3 από τις 33 έδρες. Θεωρώ την αναβάθμιση του τοπικού μας Συμβουλίου προσωπικό στοίχημα.

Ποια τοπικά έργα πιστεύετε ότι επείγουν;

Θα έλεγα τα εξής: Συντήρηση των πεζοδρομίων, ασφαλτόστρωση του φθαρμένου οδικού δικτύου, κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων, καλύτερος φωτισμός κοινόχρηστων χώρων. Γνωρίζω ότι ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχει ήδη δρομολογήσει τα παραπάνω έργα και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να στηρίξουμε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να ανανεώσει στις εκλογές την εμπιστοσύνη των δημοτών.

Ακόμη όμως θα έλεγα ότι η διαρκής φροντίδα των παιδικών χαρών, η ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας και αστυνόμευσης, η συντήρηση των σχολείων μας και η δημιουργία δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού θα πρέπει να γίνουν άμεσοι στόχοι διεκδίκησης. Θα θέλαμε να δούμε γρήγορα την ανάδειξη του αρχαίου ναού του Απόλλωνα Ζωστήρα. Θα πρόσθετα επίσης ότι έργο προτεραιότητας για κάθε μέρα είναι η καθαριότητα και το πράσινο της πόλης μας.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας