Γιώργος Κοκολέτσος: Η Βουλιαγμένη πάνω από όλα

Γιώργος Κοκολέτσος: Η Βουλιαγμένη πάνω από όλα

Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στη Βουλιαγμένη είχα πάντα στο μυαλό μου την εικόνα μιας ήσυχης και ήρεμης πόλης με όμορφους δρόμους, πλατείες, καθαρά πεζοδρόμια, παιδικές χαρές, πολύ πράσινο και βέβαια μεγάλες παραλίες με την θάλασσα να κυριαρχεί παντού στο οπτικό μου πεδίο από όποια γωνιά αυτής της ευλογημένης πόλης κι αν στεκόμουν, μια εικόνα διαχρονική και ίσως μοναδική στην χώρα!

Αυτή την εικόνα έχουμε υποχρέωση όλοι εμείς οι Βουλιαγμενιώτες να την διαφυλάξουμε και να την παραδώσουμε στα παιδιά μας ακόμη καλύτερη βάζοντας την πόλη μας πάνω απ’ όλους και όλα, χρησιμοποιώντας παράλληλα όλα τα «εργαλεία» και όλους τους τρόπους και τα μέσα που ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξασφάλισε για εμάς τα 4 τελευταία χρόνια!

Ενδεικτικά αναφέρω, ένα σημαντικότατο έργο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο δήμο μας που αφορά 6.300 νέα φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας (LED), που μας εξασφαλίζει 50-60% μείωση κατανάλωση ενέργειας και συνολικό όφελος ανά έτος 600,000€ περίπου και επιπλέον φωτεινότητα τουλάχιστον 50% .

Επίσης, το αθλητικό κέντρο της πόλης μας στο Καβούρι, αναβαθμίστηκε με τον νέο χλοοτάπητα και με την κατασκευή των νέων διαδρομών του στίβου, συνολικής επένδυσης 850,000 €, μια επενδυση του Δήμου, της Περιφέρειας και του Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Στη Βουλιαγμένη εχει δημοπρατηθεί και ξεκινάει άμεσα το αντιπλημμυρικό δίκτυο απορροής όμβριων υδάτων συνολικού προϋπολογισμού περίπου 10.000.000 € σε συνεργασία με την Περιφέρεια, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα που παρουσίαζε η πόλη μας κάθε φορά μετά από έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες μετέτρεπαν τους δρόμους της πόλης μας σε λίμνες, πράγμα που απαιτεί το σκάψιμο των κεντρικών οδών (Παναγούλη, Πανός, Ιάσωνος, Ερμού).

Επόμενο βήμα, μετά από πολλά έτη αδράνειας είναι η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου, μέσα από το εξασφαλισμένο από πλευράς χρηματοδότησης πρόγραμμα που περιλαμβάνει παράλληλα και την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, συνολικού μήκους 500 χιλιομέτρων, που αφορά και τις τρείς Δημοτικές κοινότητες!

Τέλος, η ανάπλαση της παραλίας του Καβουρίου, η ανακατασκεύη του Κοιμητηρίου και η επεκτασή του, η κατασκευή στον Λαιμό αγωγού ακαθάρτων λυμάτων, η ανακατασκευή και πιστοποίηση σε όλες τις παιδικές χαρές της Βουλιαγμένης, το δημοτικό φυτώριο που δίνει την δυνατότητα φύτευσης του Δημου 3Β με 60-100,000 φυτά ανά έτος και η φύτευση 55,000 δενδρυλλίων και 55 διακοσμητικών μεγάλων φοικικοειδών για αντικαταστασή των κατεστραμμένων των τελευταίων ετών, είναι μερικά από τά έργα που έχουν προγραμματιστεί ή έχουν ήδη ολοκληρωθεί κρατώντας την φυσιογνωμία της αγαπημένης μας πόλης.

Στόχος μας, η καθαριότητα , η ποιότητα ζωής, η ανάπτυξη της πόλης, η διατήρηση και αύξηση του πρασίνου και η προστασία της πιθανής εμπορευματοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Η παρουσία μου, στο ψηφοδέλτιο του Τοπικού Συμβουλίου Βουλιαγμένης έχει σκοπό την άμεση επαφή με τους Δημότες για τα ζητήματα που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν και σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση του Δήμου ΒΒΒ να βοηθήσω ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις.

Γιώργος Κοκολέτσος
6974 02 00 30
gkokoletsos@gmail.com


Ο Γιώργος Κοκολέτσος με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο στον 2ο Αττικό Αγώνα Δρόμου στο Καβούρι

Ο Γιώργος Κοκολέτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και κατοικεί στη Βουλιαγμένη. Γονείς του ο Θόδωρος και η Σούλα Κοκολέτσου – Πρόεδρος του Oμίλου για την UNESCO Nοτίων Προαστίων.

Τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Oικονομικά και Διεθνές Εμπόριο στο Βentley University στις ΗΠΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων απο το University of Hartford, στις ΗΠΑ και μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

Δραστηριοποιείται ως στέλεχος επιχειρήσεων σε πολυεθνικές εταιρείες.

Υπήρξε αθλητής στον Ν.O. Βουλιαγμένης και μέλος της αγωνιστικής ομάδας ιστιοπλοίας. Είναι μέλος σε φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως: UNESCO, Φίλοι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Ρόταρυ Βουλιαγμένης.

Είναι αναπληρωτής Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βουλιαγμένης και επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο για τη λύση των προβλημάτων της περιοχής.

Συμμετέχει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη για να ζείς», ως υποψήφιος Τοπικός Δημοτικός Σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης, για να συνεχίσει, με τον άξιο Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, τον αγώνα για πολύ καλύτερη πόλη.

Πιστεύει στον αγώνα όλης της ομάδας, στις οργανωτικές, διοικητικές και διαχειριστικές του ικανότητες καθώς και στις άριστες σχέσεις με τους πολίτες που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του προγράμματος και των στόχων που έχουν τεθεί.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωσταντέλλος και το δημοτικό συμβούλιο θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο για άλλη μια φορά τις δυνατότητες όλων των εκλεγμένων Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων για έναν καλύτερο Δήμο, με την ευαισθητοποίηση που τους διακρίνει γιά τα κοινωνικά, περιβαντολογικά και πολιτιστικά θέματα.