Εισβάλλουν σε φαρμακεία της Βούλας και της Γλυφάδας για να κλέψουν κολλαγόνο...

Εισβάλλουν σε φαρμακεία της Βούλας και της Γλυφάδας για να κλέψουν κολλαγόνο…

Κολλαγόνα και κρέμες αδυνατίσματος μπήκαν στο στόχαστρο επιτήδειας που είχε ρημάξει τα φαρμακεία στην Βούλα και Γλυφάδα.

Οι συσκευασίες κολλαγόνου φαίνεται ότι είναι από τα δημοφιλή προϊόντα μεταξύ των «κλεφτών φαρμακείων»: από τα 18 περιστατικά με διαρρήξεις, κλοπές και ληστείες εις βάρος φαρμακείων της Αττικής, που αναφέρονται στο «δελτίο κλοπών» που έχει εγκαινιάσει μέσα από την ιστοσελίδα του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής το τελευταίο διάστημα, τρία είχαν ως «στόχο» μπουκάλια κολλαγόνου. Μάλιστα, σε μία από αυτές τις περιπτώσεις οι κλέφτες επιχείρησαν να αρπάξουν κι ένα μεγάλο κουτί αδυνατιστικού… Πάντως, οι φαρμακοποιοί εκτιμούν ότι η «λεία» δεν είναι για ιδία χρήση, αφού είτε καταλήγει στο εξωτερικό ή σε παράνομα ηλεκτρονικά καταστήματα που δραστηριοποιούνται εντός των τειχών.

tspg

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει «εγκαινιάσει», εδώ και δύο μήνες, μία νέα «στήλη» στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα, όπου αναρτάται δελτίο κλοπών φαρμακείων με όλα τα περιστατικά που κοινοποιούνται στον Σύλλογο. Τα περισσότερα περιστατικά αφορούν σε διαρρήξεις και ακολουθούν ληστείες και κλοπές. Η «λεία» ποικίλλει από χρηματικό ποσό 300-400 ευρώ από τα ταμεία έως και ολική αφαίρεση εμπορεύματος και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

«Τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί τα περιστατικά κλοπών και κυρίως ένοπλων ληστειών στα φαρμακεία. Το φαινόμενο έχει πάρει πολύ άσχημη τροπή», αναφέρει στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΦΣΑ, Κωνσταντίνος Λουράντος. Με αυτό το δεδομένο έχει αναπτυχθεί στενή συνεργασία του ΦΣΑ με τη ΓΑΔΑ.

Ανυπεράσπιστοι οι φαρμακοποιοί!

Ανυπεράσπιστοι μπροστά στα όπλα αισθάνονται οι φαρμακοποιοί οι οποίοι πέφτουν θύματα των ληστών ακόμη και σε ώρες αιχμής. Ο άντρας που βλέπετε εμφανίστηκε ως πελάτης στο φαρμακείο στα Μελίσσια.

Σε όλη την διάρκεια της συνομιλίας του με την υπάλληλο του φαρμακείου στο αριστερό του χέρι μόνο φορά ένα γάντι για να πιάνει τα φάρμακα και τα καλλυντικά που ζητά να αγοράσει, ώστε να μην αφήνει αποτυπώματα. Όλα αυτά μέχρι την στιγμή που βγάζει το όπλο από την τσέπη του και ζητά από την κοπέλα να του παραδώσει όλα τα χρήματα, τα οποία έχει στο ταμείο!

Πάντως, όσο και να σας φαίνεται απίστευτο τον τελευταίο καιρό οι κλέφτες στα φαρμακεία έχουν ως στόχο το κολλαγόνο. Στην Κυψέλη ο φαρμακοποιός Παντελής Νακάσης είδε τα κολλαγόνα που είχε στα ράφια του να εξαφανίζονται με ταχυδακτυλουργικό τρόπο.Και δεν ήταν ο μόνος. Κολλαγόνα και κρέμες αδυνατίσματος μπήκαν στο στόχαστρο επιτήδειας που είχε ρημάξει τα φαρμακεία στην Βούλα και Γλυφάδα.

Στοιχεία από την Καθημερινή και το star.gr