Μοιραστείτε το
Μια νέα αθλητική πρόκληση για όλους τους φίλους της κολύμβησης, επαγγελματίες αθλητές ή ερασιτέχνες της θάλασσας, ανήγγειλε η Xterra σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Ο θεσμός του Open Water Swimming Challenge έρχεται για 9η χρονιά στα 3Β και αυτή τη φορά κάνει σταθμό στη Βούλα και στην παραλία Athines By The Sea (Α πλαζ Βούλας) με κεντρική ιδέα τον περίπλου της νήσου Υδρούσας.
Οι διαδρομές που σχεδίασε η ομάδα του Κωνσταντίνου Μητρόπαπα είναι 4:
- 1 χλμ.
- 2,5 χλμ.
- 5 χλμ.
- 10 χλμ.
- Super Sprint 200 μ.
Οι αποστάσεις των 5 και 10 χιλιομέτρων θα ξεκινήσουν από την ακτή θα κάνουν το γύρο του νησιού (δύο φορές στα 10 χλμ.) και θα τερματίζουν στη χερσόνησο του ΠΙΚΠΑ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και διαθέτουν αποδεδειγμένα (ιατρικώς) καλή φυσική κατάσταση. Για τους συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών θα απαιτείται ενυπόγραφη συναίνεση γονέων – κηδεμόνων τους. Οι κάτω των 16 ετών έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στη μικρή απόσταση των 1.000 μέτρων ή τον παιδικό αγώνα που θα διοργανωθεί.
Η διοργάνωση ξεκινά την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου για την εγγραφή αθλητών και την προπόνησή τους στο χώρο, συνεχίζεται το Σάββατο 15 Οκτωβρίου με τις παιδικές δραστηριότητες και κορυφώνεται την Κυριακή 16 Οκτωβρίου με τους αγώνες ανοικτής θάλασσας. Συνοπτικά το πρόγραμμα εδώ.
Τη διοργάνωση παρουσίασε η Trimore και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που υποστηρίζει όλα τα ανάλογα μεγάλα αθλητικά γεγονότα για όλους στις 13 Ιουλίου στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Ξεκινώντας ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είπε ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι μια φιλόξενη πόλη για αθλητικές διοργανώσεις, όπου οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει και χαίρονται να βλέπουν ανθρώπους να τρέχουν και να κολυμπούν. Χαρακτήρισε την ιδέα του Open Water Challenge στην Υδρούσα εξαιρετική και δήλωσε βέβαιος ότι θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία.
Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ένας κορυφαίος αθλητής του υγρού στίβου από τη Βουλιαγμένη που τόνισε τον χαρακτήρα της “αθλητούπολης” για τα 3Β και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις μεταξύ άλλων και διότι προωθούν τον αθλητικό τουρισμό, ένα πεδίο στο οποίο λόγω κλίματος η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως είπε.
Το λόγο έλαβαν ακόμη χορηγοί και “πρέσβεις” της διοργάνωσης, γνωστοί αθλητές της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας. Ξεχώρισε ωστόσο η ομιλία της Άδας Σταματάτου, προέδρου του Race for Autism, που εξήρε την συμπεριληπτική πρωτοβουλία της Xterra και της Trimore να προβλέψει τη συμμετοχή αθλητών στο φάσμα του αυτισμού και άτομα με αναπηρίες στον αγώνα.
Λεπτομέρειες της διοργάνωσης καθώς και τη φιλοσοφία της εξήγησε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας.
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της Trimore. Εγγραφές στην ιστοσελίδα active.com.
Δείτε τι σημαίνει η εμπειρία του Open Water Swimming Challenge από τις προηγούμενες διοργανώσεις: