Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

“Μίτος”: Ο Κωνσταντελισμός ως …σχολή

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης. Γνωστό από τα παλιά, αλλά με νέο λουκ, άλλοτε ενδύεται με τον (υποτιθέμενο) “αστικό καθωσπρεπισμό” κι άλλοτε διολισθαίνει σε άκρατο λαϊκισμό.

Αναδημοσίευση από τον Μίτο της Αριάδνης (1 Μαρτίου 2014)1975164_1458479014381043_1473041669_n

Τείνει να δημιουργήσει “Σχολή” με την επωνυμία “Κωνσταντελισμός”. Δεν δέχεται με τίποτα το διαφορετικό κι αλοίμονο σε κείνους που δεν συμφωνούν μαζί του. Γνωρίζοντας καλά πως παίζει το τελευταίο του χαρτί “καυτηριάζει” με περισσή ευχέρεια, και για… “ψύλλου πήδημα”, όλους όσους θεωρεί ότι τον εμποδίζουν να επιβληθεί. (Σκεφτείτε να τα καταφέρει κιόλας!).

Επιτίθεται αδιακρίτως επί “δικαίων και αδίκων”, μετατρέποντας την αίθουσα συνεδριάσεων του τοπικού αντιπροσωπευτικού θεσμού, σε χώρο που αντιστρατεύεται κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου.

Βασικός φορέας της… Σχολής ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Και υποψήφιος Δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος. Από κοντά και οι επιτελείς του. Για του λόγου το αληθές αρκούν μερικές μόνο “στιγμές” από την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ.

Κωνσταντέλλος κατά Πανά

Η πολιτική αντιπαράθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Δήμαρχο είναι θεμιτή και επιβεβλημένη. Αλλά με πολιτικές θέσεις και κόσμιο τρόπο. Και όχι με κραυγές. (Τις οποίες κι ο Πανάς δεν αποφεύγει πολλές φορές). Ο Κωνσταντέλλος έχει… ανεβάσει το επίπεδο το τελευταίο διάστημα.

Από τα… κοσμητικά επίθετα “ο δημαρχεύων” και άλλα, δήθεν απαξιωτικά, έχει φθάσει στο “άντε ρε νούμερο” και τα συναφή. (Περίσευμα ευγένειας και σοβαρότητας).

Κωνσταντέλλος κατά Λαουτάρη

Η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δημοκρατίας” (και της ελευθερίας). Αγαθά για τα οποία, στην ιστορική διαδρομή, έχουν γραφτεί τόμοι επί τόμων, έχουν δοθεί αγώνες επί αγώνων, κι έχουν χυθεί κρουνοί αίματος. Είναι μια ανθρώπινη κατάκτηση που δεν απεμπολείται.

Ο Κωνσταντέλλος, όμως, (κι όχι μόνο), δεν εννοεί ότι μπορεί να γράφεται τίποτα που δεν τον ευνοεί. Θεωρώντας “μη αντικειμενική” την πραγματικότητα που τον εκθέτει, καταχεριάζει τους δημοσιογράφους που τολμούν να παρουσιάζουν τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θέλει. Έτσι καταφέρθηκε κατά του Γ. Λαουτάρη επειδή σε ενυπόγραφο ρεπορτάζ του στην εφημερίδα “Παλμός”, συμπεριέλαβε και τον Κωνσταντέλλο μεταξύ των… κοπανατζήδων από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Απολύτως δικαιολογημένα. Αφού ο ίδιος ο επικεφαλής της “Πόλη για να ζεις” έχει αναγκαστεί να ομολογήσει οτι απουσιάζει συχνά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. (Αν εφαρμόζονταν ο νόμος κατά γράμμα, ίσως να είχε εκπέσει του αξιώματός του). Όσο για την… αντικειμενικότητα, που δεν υπάρχει αφού και η “αντικειμενικότητα” είναι “υποκειμενική”, (ψιλά γράμματα για το Γρηγόρη), είδαμε και τη… δική του, στην “εφημερίδα” του.

Κωνσταντέλλος κατά Θανόπουλου

Η αντιπαράθεση με τον Θανόπουλο κρατάει χρόνια. Με βασική αιτία το θέμα των χρήσεων γης. Τους χαλάει τη σούπα της επαγγελματικής εκμετάλευσης των ακινήτων τους, που απαγορεύει η κείμενη νομοθεσία για τη Βούλα, και ήταν πάντα “κόκκινο πανί”.

Όταν αποκάλυψε τις πολιτικές τους προθέσεις, στη συζήτηση για το θέμα που έχει ανακύψει, ο Κωνσταντέλλος άδραξε την ευκαιρία να “βγει λάδι”. Με αποτέλεσμα ο Θανόπουλος να τον αποκαλέσει “ψεύτη”. (Άλλα λέει τώρα κι άλλα έκανε όταν ήταν στην εξουσία με τον Μάντεση). Αλλά ο Κωνσταντέλλος του επέστρεψε τον χαρακτηρισμό, λέγοντας του ότι είναι αυτός (ο Θανόπουλος), “εκατό φορές ψεύτης”. (Για να μην υστερήσει, φαίνεται, εκατονταπλασίασε το χαρακτηρισμό).

Κωνσταντέλλος κατά Σουτόγλου

Το ίδιο επιθετικός υπήρξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατά της πρώην αντιδημάρχου Βάρης Δ. Σουτόγλου στη συζήτηση για το ρέμα στη Βάρη, θέμα το οποίο άσχετα με την ουσία του, παίρνει σβάρνα την κατοικία της και όφειλε, (όφειλαν όλοι), αν μη τι άλλο, να αντιληφθούν τον καημό του κάθε ιδιοκτήτη για το σπίτι του. (Βέβαια η Σουτόγλου που δεν χαμπαριάζει τάριξε χοντρά στον Κωνσταντέλλο).

Και κατά του… Διονυσόπουλου

Το άκρον άωτον της αφροσύνης του Κωνσταντέλλου ήταν η αδικαιολόγητη επίθεση εναντίον του αρχαιολόγου Χρ. Διονυσόπουλου. Συμπεραίνοντας, λανθασμένα, οτι ο Διονυσόπουλος θα κατέβει υποψήφιος δ.σ. με τον Πανά, (και προς τι ο ψόγος;), καταφέρθηκε κατά του επιστήμονα επειδή είπε οτι για πρώτη φορά εν ενεργεία Δήμαρχος, (σε αντίθεση παλιότερα με τον Κασιδόκωστα ή τον Μάντεση), τον κάλεσε να συνεργαστούν για τις αρχαιότητες στην περιοχή, στη διάσωση και ανάδειξη των οποίων έχει παλέψει μια ζωή. Όταν ο άνθρωπος δήλωσε οτι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος του Πανά, ο Κωνσταντέλλος εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. (Σιγά τον…πολυέλαιο!).

Ο Κωνσταντελισμός ως ανώτερη μορφή του… (Συμπληρώστε όποια λέξη θέλετε!).

κλειδαράς Σπανός
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement