Από την Αθηναϊκή Ριβιέρα στην αφρικανική ...φοβέρα ο Κωνσταντέλλος

Από την Αθηναϊκή Ριβιέρα στην αφρικανική …φοβέρα ο Κωνσταντέλλος

Κάποτε μιλούσαν για τους “ιπτάμενους καθηγητές” των περιφερειακών πανεπιστημίων, που είχαν τη ζωή τους στην πρωτεύουσα και πετάγονταν για δουλειά λίγες μέρες τον μήνα σε κάποια σχολή της επαρχίας. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει “ιπτάμενο δήμαρχο”, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αναμενόταν να γυρίσει αργά χθες βράδυ από το τελευταίο του επαγγελματικό ταξίδι στη Γουινέα της Αφρικής, όπου κατά πληροφορίες εργάζεται ως κυβερνήτης του πολιτικού αεροσκάφους που χρησιμοποιούν οι αξιωματούχοι της εκεί κυβέρνησης.

Το τελευταίο του επαγγελματικό ταξίδι διήρκεσε μεγαλύτερο διάστημα από το προγραμματισμένο, λόγω έκτακτων γεγονότων στη χώρα που τον κράτησαν σε επιφυλακή, όπως εκμυστηρεύτηκε σε στενούς του συνεργάτες.

Μια ματιά στη διεθνή ειδησεογραφία αρκεί για να δει κανείς ότι η Γουινέα για όλο το διάστημα της απουσίας του Δημάρχου από τις τρεις πόλεις που διοικεί συνταράσσεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Κονακρύ, την πρωτεύουσα της Γουινέας.

Τις διαδηλώσεις πυροδότησε η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τους μισθούς των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και να κλείσει τα σχολεία. Στους δρόμους έχουν βγει εκτός από τους δασκάλους της χώρας και οι μαθητές.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Aljazeera για τα γεγονότα:

Λίγοι γνωρίζουν πού βρίσκεται η Γουινέα πάνω στο χάρτη της Αφρικής, όμως αρκετοί αναρωτιούνται πού είναι ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όλες αυτές τις ημέρες.

Ο ίδιος προσπαθεί να είναι “παρών” έστω κι από μακριά, χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία.

Στην κοπή πίτας του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 εμφανίστηκε σε οθόνη προβολής μέσω Skype και έδωσε τον χαιρετισμό του και οι παλιότεροι θυμήθηκαν το διάστημα κατά το οποίο ήταν στην αντιπολίτευση και παρακολουθούσε κάποιες κρίσιμες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω υπολογιστή.

Απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις πρόσφατα, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Δήμου, Αργύρης Παξινός διευκρίνισε:

Ο Δήμαρχος (χωρίς να αποτελεί μυστικό) κάνει κάθε περίπου 2 μήνες ένα ολιγοήμερο ταξίδι στο εξωτερικό για να κρατήσει σε ισχύ τα επαγγελματικά πτυχία του. Κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών είναι σε συνεχόμενη επαφή με το Δήμο και τις υπηρεσίες και όλα λειτουργούν ομαλά. Οι απουσίες αυτές είναι καθ’ όλα νόμιμες και δεν έχουν σταθεί εμπόδιο στη λειτουργία του Δήμου. Άλλωστε, όσοι επιθυμούν να παρακολουθούν τις παρουσίες του Δημάρχου και τις ώρες που ασχολείται με τα καθήκοντά του, ενημερώνω πως όταν είναι εδώ, ασχολείται με τα καθήκοντα του από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ εφτά ημέρες την εβδομάδα“.

Πάντως, το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει να συγκληθεί σχεδόν ένα μήνα, από τις 8 Φεβρουαρίου που ήταν η τελευταία συνεδρίαση στην 1η Μαρτίου που είναι η επόμενη δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετο με την απουσία του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.