Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αποκάλυψε την ανεπάρκεια του ΠΑΚΟΕ

Ύβρεις on air από τον Π. Χριστοδουλάκη αντί για πιστοποίηση

Αποκαλυπτικοί διάλογοι εκτυλίχθηκαν ζωντανά την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στο ενημερωτικό μαγκαζίνο Συνδέσεις της ΕΡΤ1 μεταξύ του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και του προέδρου του ΠΑΚΟΕ, Παναγιώτη Χριστοδουλάκη.

Καλούμενος επανειλημμένα πρώτα από τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και έπειτα από τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου να επιδείξει τις πιστοποιήσεις του Κέντρου που το νομιμοποιούν να αμφισβητεί με τα αποτελέσματά του τις επίσημες μετρήσεις των κρατικά πιστοποιημένων εργαστηρίων, ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ αφενός προέβη σε μια προσβλητική φραστική επίθεση έναντι του Δημάρχου, αφετέρου παραδέχτηκε ότι δεν διαθέτει παρά ένα γενικό πρότυπο ISO 9001.

Οι απαιτήσεις του προτύπου αυτού σύμφωνα με τον οργανισμό ISO “είναι γενικές και προορίζονται να ισχύουν για οποιονδήποτε οργανισμό, ανεξάρτητα από τον τύπο ή το μέγεθός του, ή τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχει”. Κι όμως ο Παναγιώτης Χριστοδουλάκης απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας του προτύπου, που αφορά τον διοικητικό μηχανισμό, και ισχυρίστηκε ότι διαθέτει πιστοποίηση ακόμη και μέτρησης ραδιενέργειας.

Στις δε αιχμές του Δημάρχου ότι “κοροϊδεύει την κοινωνία”, ο Παναγιώτης Χριστοδουλάκης πρώτα επιχείρησε να τερματίσει τον διάλογο και κατόπιν ξέσπασε σε ένα υβρεολόγιο κατηγορώντας τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για “σκάνδαλα”.

Η απομαγνητοφώνηση των διαλόγων είναι χαρακτηριστική:

Κωνσταντέλλος: Πείτε ακριβώς τι είναι αυτό το ISO που δείχνετε! Πείτε στον κόσμο τι είναι.

Χριστοδουλάκης: Να σας το διαβάσω.

Κωνσταντέλλος: Είναι πιστοποιητικό διοικητικών διαδικασιών.

Χριστοδουλάκης: Αν με διακόπτετε, θα σταματήσουμε την κουβέντα.

Κωνσταντέλλος: Κοροϊδεύετε τον κόσμο κύριε Χριστοδουλάκη.

Χριστοδουλάκης: Δεν σας διέκοψα! Το ποιος κοροϊδεύει τον κόσμο θα το βρούμε στα δικαστήρια με τα σκάνδαλα που έχουνε βγει σε βάρος σας.

Κωνσταντέλλος: Σας προκαλώ να δούμε αυτό το ISO διοικητικών διαδικασιών για να μπορέσουν να καταλάβουν άπαντες τι παιχνίδι παίζεται.

Δημοσιογράφος: Αυτό που λέτε για σκάνδαλα κύριε πρόεδρε με κάνει να πιστεύω ότι έχετε άλλα κριτήρια και όχι των υδάτων…

Κωνσταντέλλος: Δείχνετε άσχετα χαρτιά στην τηλεόραση. Το ISO αυτό λέει ότι έχετε καλούς δακτυλογράφους και κάνετε καλά πρωτόκολλο. Δεν είναι ISO για να κάνετε αναλύσεις. Κοροϊδεύετε την κοινωνία.

Χριστοδουλάκης: Δεν συζητάω, τα σκάνδαλα που έχουν βγει εις βάρος του κυρίου Κωνσταντέλλου είναι πάμπολλα.

Δημοσιογράφος: Εμείς δεν ξέρουμε κάτι για σκάνδαλα. Εσείς, μια ΜΚΟ που ασχολείται με τα ύδατα, ασχολείται και με σκάνδαλα; Μου κάνει εντύπωση.

Χριστοδουλάκης: Είπα από χτες να μη γίνει αυτή η κουβέντα. Εσείς συνεχίζετε. Θέλετε τζερτζελέ. Φάτε τον! Φάτε τζερτζελέ. Θράσος είναι αυτό.

Δημοσιογράφος: Κύριε Χριστοδουλάκη, να μιλήσουμε για την πιστοποίηση που έχετε; Σας παρακαλώ μην χάνετε την ψυχραιμία σας.

Χριστοδουλάκης: Είναι θρασύτατος!

Δημοσιογράφος: Το χαρτί αυτό που δείξατε, τι πιστοποίηση είναι;

Χριστοδουλάκης: Δεν συμμετέχω!

Κωνσταντέλλος: Διαβάστε το!

Δημοσιογράφος: Από πού είστε πιστοποιημένοι;

Χριστοδουλάκης: Το πιστοποιητικό λοιπόν έχει βγει και ισχύει, κάθε τριετία είναι, μέχρι 7/1/2024.

Δημοσιογράφος: Από ποιον είναι;

Χριστοδουλάκης: Από το Eurocert που είναι κομμάτι του ΕΣΥΔ.

Δημοσιογράφος: Για ποιο πράγμα σας πιστοποιεί;

Χριστοδουλάκης: Διεξαγωγή εργαστηριακών αναλύσεων ύδατος, αέρα, εδάφους, τροφίμων και μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και ραδιενέργειας.

Κωνσταντέλλος: Η συγκεκριμένη πιστοποίηση είναι για διοικητικές διαδικασίες, γραφειοκρατικής καταχώρησης.

Χριστοδουλάκης: Βούλωσέ το!

Δημοσιογράφος: Είστε σίγουρα πρόεδρος ΜΚΟ για το περιβάλλον; Έχουμε φιλοξενήσει τόσους προέδρους περιβαλλοντικών οργανώσεων δεν έχουμε ακούσει κανέναν να μιλάει έτσι.

Κωνσταντέλλος: Η αυτοδιοίκηση είναι απέναντί σας.

Χριστοδουλάκης: Μόνο για αεροπλάνα είσαι.

Δημοσιογράφος: Με προσβολές κύριε Χριστοδουλάκη δεν κερδίζετε τίποτα.

Προσπαθώντας να αποφορτίσει το κλίμα, η Χριστίνα Βίδου επανήλθε και ρώτησε τον Παναγιώτη Χριστοδουλάκη σε ποια βάση νομιμοποιείται το ΠΑΚΟΕ να εκδίδει διαφορετικά αποτελέσματα από τα πιστοποιημένα εργαστήρια με τα οποία συνεργάζονται οι αρμόδιοι φορείς του κράτους. Ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ περιορίστηκε να απαντήσει ότι το κέντρο κάνει την ίδια δουλειά 43 χρόνια και ότι η ιστοσελίδα του έχει “2 εκατομμύρια επισκέψεις”, έναν ισχυρισμό που αμφισβήτησε ανοιχτά γελώντας ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος…

Αναζητώντας την “πιστοποίηση” που επικαλείται το ΠΑΚΟΕ ότι διαθέτει διαπιστώνει κανείς ότι αυτή αποδόθηκε από έναν ιδιωτικό φορέα, τη Eurocert, η οποία στην ιστοσελίδα της περιγράφει ακριβώς τη γενική και διοικητική φύση της πιστοποίησης που δίνει:

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “το ISO 9001:2015 προϋποθέτει την ύπαρξη ενός Συστήματος Διαχείρισης το οποίο περιλαμβάνει αρχές και απαιτήσεις διαχείρισης όσον αφορά στην ποιότητα, δίνοντας έμφαση στον πελάτη, στη συμμετοχή της ανώτατης Διοίκησης, στη θέσπιση και παρακολούθηση στόχων ποιότητας και στη συνεχή βελτίωση”.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement