Λυπάται ο Κωνσταντέλλος για την ακύρωση της επένδυσης του Αστέρα;

Λυπάται ο Κωνσταντέλλος για την ακύρωση της επένδυσης του Αστέρα;

Η είδηση ότι ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η φαραωνική επένδυση στη χερσόνησο του Αστέρα γέμισε με ανακούφιση την πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όχι όμως και τον δήμαρχο της πόλης.

Αυτό συνάγεται από ρεπορτάζ του Γιάννη Κ. Κονταρίνη στην ιστοσελίδα vimaonline, όπου συνεργάτες του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου φέρονται να δηλώνουν ότι ο δήμαρχος δηλώνει “απογοητευμένος” από την εξέλιξη, μιας και “με την ανάληψη των καθηκόντων του, συναντήθηκε με τους επενδυτές προκειμένου να διαπιστώσει το εύρος και τις λεπτομέρειες της επένδυσης”.

tspg

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά τη συνάντηση αυτή διαπίστωσε ότι “το πλάνο της επένδυσης δεν επηρεάζει το φυσικό πλούτο της περιοχής. Αντιθέτως, η δόμηση θα ήταν μικρότερη από την επιτρεπόμενη”.

Το επιτελείο του Δημάρχου, κατά την ιστοσελίδα, εκτίμησε ότι με τη συγκεκριμένη επένδυση θα έμπαιναν στα ταμεία του δήμου “2 με 3 εκατομμύρια ευρώ, μόνο από τις άδειες οικοδόμησης του συγκροτήματος” δηλώνοντας ότι “αυτά τα χρήματα θα τα διοχετεύαμε στην κοινωνία μέσω κοινωνικών προγραμμάτων και επενδύσεων”.

Τέλος, όπως αναφέρεται, “στενοί συνεργάτες του δημάρχου σημειώνουν επίσης ότι είχαν έρθει ήδη σε συμφωνία με τους επενδυτές ώστε να δώσουν προτεραιότητα στο τοπικό ανθρώπινο δυναμικό και στους τοπικούς προμηθευτές”.

Το πλήρες ρεπορτάζ εδώ.