Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Κωνσταντέλλος: “Η Δημοτική Αστυνομία αρνείται να αντιμετωπίσει τους Ρομά”

Την παραδοχή ότι υπάρχουν “άβατα” για τις υπηρεσίες του Δήμου στη Βάρκιζα έκανε την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

“Η Δημοτική Αστυνομία πλέον αρνείται να πάει να αντιμετωπίσει τους Ρομά και είναι δικαίωμά της”, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. Και συμπλήρωσε ότι το ίδιο ομολογούν και οι ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν τους θέτει το ίδιο θέμα, μιλώντας για την ομάδα ΔΙΑΣ.

Η κατασκήνωση Ρομά στην ελεύθερη (ανατολική) παραλία της Βάρκιζας είναι πλέον ένα μόνιμο φαινόμενο, το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι και ενοχλεί σφοδρά τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, καθώς αναφέρονται παραβατικές συμπεριφορές.

Οι υπάλληλοι του Δήμου και αστυνομικοί έχουν αναφέρει ότι συχνά άτομα από τους πρόχειρους αυτούς καταυλισμούς φέρονται επιθετικά σε όποιον επιχειρεί να τους απομακρύνει.

Μετά από αυτά, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αποφάσισε να διαθέσει 74,4 χιλιάδες ευρώ από το ταμείο του Δήμου για να προσλάβει ιδιωτική εταιρεία security που θα περιπολεί  από τις 15 Μαΐου ως τις 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνο στη Βάρκιζα. Το κόστος αυτό θα καλύπτει 6 περιπολικά και 6 φύλακες για τις νυχτερινές ώρες.

Ο συνοπτικός διαγωνισμός για την ανάδειξη του ανάδοχου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017.

Στην εύλογη απορία της αντιπολίτευσης πώς θα αντιμετωπίσει μια ιδιωτική εταιρεία φύλαξης ένα φαινόμενο για το οποίο σηκώνει τα χέρια ψηλά η ίδια η ομάδα ΔΙΑΣ (κατά τα λεγόμενα πάντα του Δημάρχου), ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αρκέστηκε στην απάντηση ότι “θα γίνουμε ενοχλητικοί, δεν θα κάτσουν να φάνε και ξύλο”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας