Στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης χάθηκε το μέτρο...

Στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης χάθηκε το μέτρο…

Ευτελίζεται η πολιτική αντιπαράθεση και κριτική όταν αποκτά προσωπικά χαρακτηριστικά. 

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έμπειρος καθώς είναι στην πολιτική σε πολλά επίπεδα, θα έπρεπε να το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

tspg

Κι όμως, με μια σημερινή του ανακοίνωση, η οποία απευθύνεται προσωπικά στον Δημοσθένη Δόγκα, επικεφαλής αντιπολιτευόμενης παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, φανερώνει εμπάθεια. Και μάλιστα με ανύπαρκτη αφορμή, καθώς ο Δήμαρχος απαντά στη λιτή ανακοίνωση του Δημοσθένη Δόγκα, ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής.

Αλήθεια, γιατί το γραφείο Τύπου του συνδυασμού του Δημάρχου, δεν εξέδωσε ανάλογη ανακοίνωση για το έτερο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που πολιτεύτηκε τον Ιανουάριο και αναπτύσσει ζωηρό δημόσιο διάλογο για τα πολιτικά, τον Σπύρο Βαλάτα;

Για λόγους ενημέρωσης, παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου αλλά και την απάντηση που δημοσιοποίησε ο Δημοσθένης Δόγκας.


 

Kαλούμε τον κ. Δόγκα να σοβαρευτεί και να σκύψει στα προβλήματα των συμπολιτών μας

 

Πληροφορηθήκαμε μέσω σχετικής ανακοίνωσης ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας του Δήμου μας, Δημοσθένης Δόγκας, δεν προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», όπως ήταν στις εκλογές του Ιανουαρίου. Χαιρετίζουμε την απόφαση του να ακολουθήσει την προτροπή μας και να επιλέξει από ποιο βήμα θα υπηρετεί τα κοινά, αλλά μας προκύπτουν κάποιες παρατηρήσεις και απορίες ταυτόχρονα;

Είναι, όπως αναφέρει, πεποίθηση του ότι: η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ανθρώπους που δεν χρειάζονται την κεντρική πολιτική».  Τον Ιανουάριο, αυτό δεν ίσχυε;

Λέει στην ανακοίνωση ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου συμμετείχε από ανάγκη «πατριωτικού καθήκοντος».

Του πέρασε; Ή θεωρεί ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι που τον ώθησαν στην απόφαση του τον Ιανουάριο;

Επειδή ευελπιστεί, όπως αναφέρει, να προκύψει μια κυβέρνηση εθνικής ομοψυχίας, εύχεται καλή επιτυχία σε όλους.

Όταν λέει όλους, ποιος εννοεί; Την Χρυσή Αυγή; Το ΚΚΕ; Το νεοσύστατο «αντιμνημονιακό» κόμμα Λαφαζάνη;  Το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι που έβριζε με τον χειρότερο τρόπο όσο ο μέχρι πρότινος αρχηγός του φορούσε ακόμα τον αντιμνημονιακό μανδύα; Από ποιους ακριβώς προτείνει ο κ. Δόγκας να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικής ομοψυχίας, όταν κατά τη διάρκεια του προσφάτου δημοψηφίσματος, και ενώ του Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίαζε και συζητούσε κρίσιμα θέματα της πόλης μας, ο ίδιος περιφερόταν στα κανάλια και σε δημόσιες ομιλίες εκφέροντας άκρως διχαστικό λόγο και βρίζοντας ουσιαστικά όσους «τολμούσαν» να έχουν αντίθετη άποψη από τη δική του.

Αν οι δημοσκοπήσεις έδειχνα ότι οι «ΑΝ.ΕΛ» είχαν ελπίδες να εκλέξουν δύο βουλευτές στον περιφέρεια Αττικής, θα κατέληγε στην ίδια απόφαση ο κ. Δόγκας;

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η ανακοίνωση του κ. Δόγκα δεν χρήζει σχολιασμού. Ο εν λόγω κύριος όμως, είναι αιρετός εκπρόσωπος μιας μερίδας των συμπολιτών μας, και με την ιδιότητα αυτή ασκεί ευκαιριακή, πρόχειρη και συχνά επικίνδυνη πολιτική προσπαθώντας να γεμίσει το κενό που δημιουργείται στην καθημερινότητα του από το γεγονός ότι στην ουσία δεν ασκεί κάποιο επάγγελμα, παρά μόνο αυτό του εισοδηματία.

Επειδή ο κ. Δόγκας είναι νέος, του επισημαίνουμε ότι μόνο η ηλικία δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο επιλογής κάποιου που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα κοινά. Μαζί με την ηλικία ο υποψήφιος πρέπει να εμπνέει σεβασμό, να παράγει ουσιαστική πολιτική και να είναι συνεπής στις θέσεις του. Μέχρι σήμερα ο συγκεκριμένος δεν πληρεί καμία από τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις.

Τον καλούμε έστω και τώρα, να σοβαρευτεί, να σκύψει στα πολλά προβλήματα των συμπολιτών μας, και να συμμετέχει ενεργά στην επίλυση τους. Στην προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει.


Απάντηση του Δημοσθένη Δόγκα στον Κωνσταντέλλο

 

Είναι να απορεί κανείς γιατί ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έκρινε απαραίτητο να απαντήσει στη χθεσινή μου δήλωση ότι δεν πολιτεύομαι στις βουλευτικές εκλογές. Και μάλιστα με δελτίο Τύπου της παράταξής του για ένα θέμα που δεν έχει καμία σχέση με τα δημοτικά.

Η έκπληξή μου δε, είναι μεγαλύτερη για την αμεσότητα της αντίδρασής του, εντός λίγων ωρών (στον ύπνο του με έβλεπε;).

Εάν επεδείκνυε την ίδια σπουδή και για τις υποχρεώσεις του ως Δημάρχου, ο Δήμος θα ήταν καλύτερος εδώ και ένα χρόνο.

Ας μην ανησυχεί ο Δήμαρχος γιατί ούτως ή άλλως θα είμαι παρών καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Και για να μην απορεί ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος για τη θέση μου σχετικά με το μετεκλογικό τοπίο της χώρας, η άποψή μου είναι ότι απαιτείται εθνική ομοψυχία στο πλαίσιο ευρύτερων συναινέσεων μιας κυβέρνησης με κορμό την κεντροδεξιά, που επανενώνεται από τον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. (Ο ίδιος φαίνεται ότι έχει μείνει ακόμη στα παλιά).