Κωνσταντέλλος: Όχι αξιοποίηση της περιουσίας της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη

Κωνσταντέλλος: Όχι αξιοποίηση της περιουσίας της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη

Στον Επίσκοπο Σαλώνων Αντώνιο, τον Γενικό Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, απάντησε με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Αφορμή αποτέλεσε συνέντευξη του Επισκόπου στην εφημερίδα Δημοσιογράφος, όπου ο εκκλησιαστικός παράγοντας εξέφρασε την επιθυμία των διαχειριστών της εκκλησιαστικής περιουσίας να προχωρήσουν σε δόμηση των οικοδομικών τετραγώνων στη Φασκομηλιά αλλά και στην αξιοποίηση των αδόμητων οικοπέδων στο κέντρο της Βουλιαγμένης.

tspg

“Οποιαδήποτε μορφή αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας εντός των ορίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι ελεύθεροι χώροι και ο συντελεστής πρασίνου της πόλης με αρνητικές συνέπειες στην συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων”, δήλωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και παράλληλα επισήμανε ότι το νομικό επιτελείο του Δήμου προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε σχετική αξίωση.

Αναλυτικά η απάντηση του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:

«Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης χαρακτηρίζεται από φυσικό τοπίο το οποίο αποτελείται από παραλιακό μέτωπο περίπου 50 χιλιομέτρων, περιαστικό δάσος και ελεύθερους, πράσινους χώρους εντός του οικιστικού ιστού. Το γεγονός αυτό προσδίδει στην πόλη μας μοναδικό χαρακτήρα και παρέχει στους κατοίκους μας υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής.

Πεποίθηση της Δημοτικής Αρχής είναι πως οποιαδήποτε μορφή αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας εντός των ορίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι ελεύθεροι χώροι και ο συντελεστής πρασίνου της πόλης με αρνητικές συνέπειες στην συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων.

Συνεπώς όπως ήδη έχουμε ενημερώσει την Εκκλησία της Ελλάδος σε ανώτατο επίπεδο, δεν είναι στις προθέσεις μας να συναινέσουμε σε οποιοδήποτε αίτημα ή προσπάθεια αξιοποίησης που θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της πόλης μας.

Για το λόγo αυτό, το νομικό επιτελείο του Δήμου είναι σε διαδικασία προετοιμασίας να αντιμετωπίσει την προσφυγή της Εκκλησίας στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια με σειρά ισχυρών νομικών επιχειρημάτων. Μοναδικός στόχος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι η διαφύλαξη του περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας της πόλης μας».