Κόντρα Δόγκα - Κωνσταντέλλου για τον ΕΝΦΙΑ (video)

Κόντρα Δόγκα – Κωνσταντέλλου για τον ΕΝΦΙΑ (video)

Την αντιπαράθεση του Δημοσθένη Δόγκα με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο προκάλεσε η αναφορά του πρώτου στο ενδεχόμενο να γίνουν οι δήμοι εισπρακτική μηχανή για τον ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης ρώτησε τον δήμαρχο αν συμφωνεί με την είσπραξη φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ από τους δήμους, όπως άλλωστε δρομολογούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε και ο ίδιος “θύμα του ΕΝΦΙΑ”, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι πρωτίστως τον απασχολεί να εισρεύσουν έσοδα στον Δήμο, όπως είναι “το πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης”. Σημείωσε ότι δεν έχει σημασία αν τα έσοδα των δήμων θα προέρχονται από επιχορήγηση της κυβέρνησης ή τη φορολογία των πολιτών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα είχε πρόβλημα να εισπράξει εκ μέρους του κράτους φόρο ακίνητης περιουσίας.

Είπε συγκεκριμένα μεταξύ άλλων:

Ανεξάρτητα από το αν είναι συνταγματικός ή όχι ο ΕΝΦΙΑ, οι Δήμοι δεν ζητάνε τον ΕΝΦΙΑ, ζητάνε πόρους. Έρχεται μία κυβέρνηση και λέει αντί για πόρους θα σου δώσω τον ΕΝΦΙΑ. Δώσε μου και τον πυρετό σου. Εγώ λεφτά θέλω να κάνω τη δουλειά μου. Είναι αυτή η λογική.

Σημειωτέον, το ζήτημα αυτό υπήρξε από τα κεντρικά που “σήκωσε” στην προεκλογική περίοδο ο Δημοσθένης Δόγκας, με την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή, ερχόμενος μάλιστα σε κόντρα με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

Δείτε το βίντεο:

Κάμερα: Μάνος Πουλάκης