Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Τι συνέβη με τον Κωνσταντέλλο;

Ως άλλος άνθρωπος, όπως λέει ο ίδιος, επιστρέφει ο Γρ. Κωνσταντέλλος, μετά από απουσία δύο-τριών εβδομάδων, (στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου), και τις περιπέτειες που πέρασε(;) στον αέρα και στο έδαφος σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Μίτος της Αριάδνης

Η πολυήμερη απουσία του, τούτη την περίοδο, και μιά… αθώα, (εκ πρώτης όψεως), ανάρτηση στο διαδίκτυο από στενό συνεργάτη του, “να τον έχει ο Θεός καλά”, (όπως έγραψε στο προηγούμενο τεύχος ο “Μ”), έδοσαν το έναυσμα για όργιο φημών ότι κάτι έπαθε ή και ότι την… έπαθε. Το όργιο φημών επέτειναν και οι ολέθριοι χειρισμοί του επιτελείου της “Πόλης για να ζεις” που αντί με μια λιτή ανακοίνωση να δόσουν τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος, μιλούσαν με… κρυψίνοια και μισόλογα, ζητώντας από τους δημοσιογράφους να αποσιωπήσουν το θέμα για να το… εκμεταλευτούν προεκλογικά. (Χαίρονται και κάνουν ρεκλάμα. Λυπούνται και πάλι ρεκλάμα).

Για τους λόγους αυτούς εδώ και τώρα, ζητείται ενημέρωση της Κοινής Γνώμης. Επίσημη και αξιόπιστη. Χωρίς διάθεση προεκλογικής εκμετάλευσης, εάν δεν θέλουν να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Άλλο η πολιτική αντιπαράθεση, με ή χωρίς προγράμματα και άλλο η προσπάθεια “θυμικής εκμετάλευσης” του εκλογικού σώματος.

Το όλο θέμα, όπως εξελίχθηκε, συμπεριλαμβανομένων και των σπερμολογιών που ακούστηκαν – κι αυτών που αποσοβήθηκε να ειπωθούν -, δεν άπτεται των προσωπικών δεδομένων. (Τα οποία από την πλευρά μας, τουλάχιστο, σεβόμαστε ως “κόρην οφθαλμού”). Είναι καθαρά πολιτικό ζήτημα, αφού συνάδει με την πολιτική υπόσταση του εν ενεργεία αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιου δημάρχου ΒΒΒ. Για την “ανθρώπινη κατάσταση” του οποίου δικαιούνται να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι, ένα μήνα πριν από τις εκλογές. Αφού αμφισβητήθηκε “στην πιάτσα” ακόμη και η έγκαιρη επιστοφή του για να υπογράψει την κατάθεση του συνδυασμού του, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκλογές.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

970196_1481557592073185_1160932703898764262_nΤο ιστορικό(;)

Την Κυριακή το βράδυ 6 Απριλίου, εξ όσων γνωρίζουμε, ο δ.σ. Δ.Βαβασάκης, στέλεχος της παράταξης, αναφερόμενος στον Κωνσταντέλλο έγραψε στο Facebook: “Να τον έχει ο Θεός καλά και να γυρίσει σύντομα κοντά μας”. (Το “σύντομα” είναι ένας σχετικός χρόνος, μικρότερος ή μεγαλύτερος). Μετά από μιά – δυό μέρες και αφού είχε κάνει τη… “ζημιά”, η ανάρτηση αποσύρθηκε.

Πρώτοι πήραν “πρέφα” την είδηση δύο νεαροί δημοσιογράφοι που ασχολούνται κυρίως με την ηλεκτρονική ενημέρωση, βασικά στα 3Β.

Ο ένας εκ των δύο ενημερώνει πάραυτα έναν πιό έμπειρο δημοσιογράφο, ο οποίος τους συνέστησε ψυχραιμία, (τα θέματα αυτά είναι πολύ ευαίσθητα) και έρευνα για το όλο ζήτημα.

Ζητώντας επίσημη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της παράταξης του Κωνσταντέλλου πήραν αόριστες απαντήσεις με την… παράκληση να μην αναδείξουν το θέμα, γιατί θέλουν να το εκμεταλλευτούν προεκλογικά. (Η παράκληση έχει και μια δόση πίεσης που δημιούργησε ερωτηματικά).

Την Τετάρτη το πρωί στα εγκαίνια του Γυμνασίου της Βουλιαγμένης το θέμα είχε πάρει διαστάσεις, κυριαρχούσε στις συζητήσεις που έγιναν στα… “πηγαδάκια”, με διάφορα ευφάνταστα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν.

Την Παρασκευή, 12 Απριλίου, στην τελευταία, πριν το Πάσχα, συνεδρίαση του Δ.Σ., ο αντιδήμαρχος Δ.Κοντονής ήταν έτοιμος να τινάξει τα πάντα στο αέρα και να δυναμιτίσει ανεπανόρθωτα το προεκλογικό κλίμα, με την… “υψηλής έμπνευσης” ερώτηση που ήθελε να κάνει σχετικά με το που βρίσκεται ο Κωνσταντέλλος. Ευτυχώς που εν τέλει αναγκάστηκε να συγκρατηθεί με παρέμβαση τρίτου, ψυχραιμότερου, κι έτσι δεν μπόρεσε να… δοξαστεί!

Από τη Μεγαλοβδομάδα, ίσως και λόγω των ημερών και της άτυπης ενημέρωσης για την επιστροφή του Κωνσταντέλλου, ο οποίος επικοινώνησε και με άλλα πρόσωπα, πέραν του στενού του περιβάλλοντος, άρχισαν να πέφτουν οι τόνοι.

Τα πράγματα θα ηρεμήσουν με την επιστροφή του και με την υπεύθυνη ενημέρωση εκ μέρους του, όπως απαιτείται.

Εαν δεν προκρίνει αυτή τη λύση, (υπάρχουν και τώρα δικοί του που διατείνονται πως το θέμα δεν μας αφορά), ας πάει ν’αποδείξει πως δεν είναι… ελέφαντας!

Το άλλο ιστορικό(;)

Όπως αναφέρουν ανεπίσημα πηγές της “Πόλης για να ζεις”:

Το τελευταίο διάστημα ο Κωνσταντέλλος εργάζεται ως κυβερνήτης ενός ιδιωτικού αεροσκάφους, (Φάλκον;), ιδιοκτησίας ενός ζάπλουτου Νιγηριανού που είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας του.

Το Σάββατο 5 Απριλίου πέταξε από Νιγηρία προς Άμπου Ντάμπι, από κει προς Καζαμπλάνκα και στη συνέχεια προς την Αβάνα. Επιστρέφοντας την Κυριακή από Κούβα έκανε αναγκαστική προσγείωση στο νησί Σάντα Μαρία στο σύμπλεγμα των Αζορών νήσων, που βρίσκονται στις βορειοδυτικές ακτές της Αφρικής, λόγω πυρκαγιάς στον έναν από τους τρεις κινητήρες του αεροπλάνου.

Το αεροπορικό ατύχημα είχε ευτυχώς αίσιο πέρας, αλλά μετά την περιπέτεια στο αέρα, αρχίζει η “Οδύσσεια” της επιστροφής.

Έληξε κι αυτή αισίως; Με ποιούς διαμετακομηστικούς σταθμούς και γιατί;

Ζητείται ενημέρωση. Καθαρά και ξάστερα!

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας