Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Κωνσταντέλλος: Δημοκρατία α λα καρτ φέρνει ο “Κλεισθένης”

Τη δική του θέση για την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα ανέπτυξε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Ηρακλείου Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές», ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος χαρακτήρισε “καταστροφικές” τις ρυθμίσεις του νέου νόμου ως προς τη λειτουργία των Δήμων.

“Δεν έχουμε πρόβλημα με την απλή αναλογική και την αντιπροσωπευτικότητα στα όργανα, όμως αυτό που φέρνει ο Κλεισθένης δεν είναι απλή αναλογική, είναι ένα σύστημα αδιεξόδων”, τόνισε στους δημοσιογράφους.

Όπως ανέλυσε, θα δεχόταν ένα αναλογικό σύστημα το οποίο όμως θα “περιέχει δικλείδες ώστε να υπάρχει αρμονία με τη δεδηλωμένη, όπως η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες”. Κάτι τέτοιο όμως δεν προβλέπεται στην αυτοδιοίκηση, οπότε δημιουργούνται αδιέξοδα. “Ένας Δήμαρχος θα καταναλώνει την ημέρα του για να κάνει πολιτικούς ισορροπισμούς και συνδιαλλαγές”, υπογράμμισε.

Ο Γρηγόρης Kωνσταντέλλος εκτίμησε ότι οι επικεφαλής των διοικήσεων “θα έχουν μεγάλη δημοκρατική νομιμοποίηση μέσω της ψήφου του δεύτερου γύρου, όμως δεν θα έχουν τα αντίστοιχα εργαλεία, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο, για να παράξουν πολιτική”.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μίλησε ακόμη για το σχέδιο ανάπλασης των κλειστών σήμερα ακτών του Δήμου, τονίζοντας ότι το επόμενο καλοκαίρι θα έχουν παραδοθεί σε χρήση η Β’ πλαζ Βούλας και το Κάμπινγκ Βούλας.

Ακούστε εδώ την εφ’ όλης της ύλης συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους:

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας