Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ανεξάρτητη Κίνηση

Ορκίστηκε δήμαρχος ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Ενώπιον πλήθους δημοτών που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα “Ιωνία” και όλο τον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου Βούλας και ενώπιον του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Παύλου, ορκίστηκε χθες Κυριακή, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία του απερχόμενου δημάρχου Σπύρου Πανά, ο οποίος δήλωσε πως “το αποτέλεσμα για μας δεν έχει κριθεί” για να σηκώσει την αποδοκιμασία μεγάλου μέρους του ακροατηρίου.

Διαβάστε τα παραλειπόμενα της ορκωμοσίας μαζί με το φωτορεπορτάζ του 3vita.gr εδώ.

Τη σκηνή της αίθουσας κατέλαβαν οι 33 νέοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων, μεταξύ των οποίων και οι αρχηγοί των 5 παρατάξεων μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή οι Σπύρος Πανάς, Δημήτρης Δαβάκης, Θάνος Ματόπουλος, Δημοσθένης Δόγκας και Κώστας Πασακυριάκος.

Οι επικεφαλής και τα μέλη των παρατάξεων Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών (Θ. Ματόπουλος) και Λαϊκή Συσπείρωση (Κ. Πασακυριάκος) έδωσαν πολιτικό όρκο.

Παρόντες στην τελετή μεταξύ πολλών άλλων, οι βουλευτές Αττικής Γεωργία Μαρτίνου (ΝΔ) και Αλέξης Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), ο τέως βουλευτής Νίκος Καντερές, η περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Δέσποινα Αφεντούλη, οι πρώην δήμαρχοι Βούλας Γιώργος Μάντεσης και Ιωάννης Κιούκης καθώς και μέλη όλων των συνδυασμών.

Κωνσταντέλλος: “Το πρόγραμμά μας είναι συμβόλαιο που θα τηρήσουμε”

“Ξεκινάμε σήμερα να κάνουμε πράξη όσα σχεδιάζαμε και να σχεδιάσουμε όσα ονειρευόμαστε εγώ και οι συνεργάτες μου για την πόλη μας”, είπε παίρνοντας το λόγο ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. “Στις 25 Μαΐου μας δώσατε μια καθαρή εντολή: Να κάνουμε πράξη όλα αυτά που σας υποσχεθήκαμε”, πρόσθεσε για να συμπληρώσει πως “αύριο το πρωί αναλαμβάνουμε για τα επόμενα 5 χρόνια τη διοίκηση του Δήμου, για να κάνουμε την ομορφότερη πόλη της Ελλάδας ακόμη πιο όμορφη”.

Ως προτεραιότητα ξεχώρισε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην πρώτη του ομιλία με την ιδιότητα του δημάρχου το ζήτημα της ανάπτυξης: “Ο Δήμος μας θα είναι πρωτοπόρος και ατμομηχανή της ανάπτυξης της πόλης και όχι φρένο της”, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη πρέπει να έχει “όρια και κανόνες”. Ανέφερε ότι το πλαίσιο αυτό είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον και το πράσινο, η λειτουργικότητα της πόλης και διευκόλυνση της οικονομικής ζωής της αλλά και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους συμπολίτες μας. Παράλληλα, ο Γρ, Κωνσταντέλλος εξήγγειλε τη “συνεργασία του Δήμου με άλλους φορείς, κρατικούς ή μη”.

Ως προς το πρόγραμμα του συνδυασμού του, ο ορκισθείς δήμαρχος τόνισε ότι “μας δεσμεύει, δεν ήταν προεκλογικό έντυπο, είναι συμβόλαιο μαζί σας και θα τηρηθεί κατά γράμμα”.

Περαιτέρω έκανε γενικό προσκλητήριο, καλώντας τους πάντες “να λειτουργήσουν δίπλα στο δήμο όχι δίπλα στην παράταξη”, υπογραμμίζοντας ότι “δεν περισσεύει κανείς”. Για το λόγο αυτό είπε πως “η διαχωριστική γραμμή δεν είναι συμπολίτευση και αντιπολίτευση, θα είναι αυτοί που δουλεύουν με αυτούς που πολιτεύονται χωρίς κόστος”.

Πανάς: “Το αποτέλεσμα για μας δεν έχει κριθεί”

Νωρίτερα στο βήμα ανέβηκε ο απερχόμενος Δήμαρχος, Σπύρος Πανάς, ο οποίος ευχαριστώντας την οικογένεια και τους συνεργάτες του υπογράμμισε κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό ότι “καταφέραμε σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για τη χώρα μας να αφήσουμε ένα Δήμο με νοικοκυρεμένα οικονομικά”.

“Χάρη σε σας πήγαμε την πόλη ένα βήμα μπροστά”, τόνισε, προσθέτοντας: “Χάρη σε σας κερδίσαμε τις εκλογές στις 18 Μαΐου 2014, και όπως ξέρετε το αποτέλεσμα για μας δεν έχει κριθεί, καθώς αύριο (σ.σ. σήμερα Δευτέρα) εκδικάζεται στο εκλογοδικείο η ένστασή μας”. Στο σημείο αυτό απλώθηκε στην αίθουσα μια ηχηρή και παρατεταμένη αποδοκιμασία που ανάγκασε τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο να πάει δίπλα στον Σπύρο Πανά και από μικροφώνου να ζητήσει να αφεθεί ο ομιλητής να ολοκληρώσει.

Ο Σπύρος Πανάς κατέληξε λέγοντας ότι “σας το υποσχόμαστε και οι δύο, θέλουμε μόνο το καλό για τον τόπο μας” και συμπλήρωσε με χαρακτηριστική αυτοπεποίθηση πως “χάρη σε σας θα ολοκληρώσουμε το έργο που μαζί ξεκινήσαμε”.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας