Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παρουσιάζει τη νέα πλατεία Βάρκιζας

Ολοταχώς προχωρούν οι διαδικασίες για την ανάπλαση της πλατείας Βάρκιζας.

Η σχετική μελέτη κατόπιν εξαντλητικής διαβούλευσης με φορείς και με δημότες υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στη χθεσινή συνεδρίαση. Όπως είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στόχος ήταν η αναβάθμιση της αισθητικής να συνδυαστεί με τη λειτουργικότητα.

Προτάσεις που κατατέθηκαν κατά τη διαβούλευση ενσωματώθηκαν στο τελικό σχέδιο, όπως η πρόταση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βάρκιζας να σχηματίζονται δύο ρεύματα στο στόμιο της οδού Θέμιδος προς την παραλία.

Κύρια διαφωνία των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής με την ανάπλαση ήταν το γεγονός ότι καταργούνται οι περισσότερες από τις σημερινές (παράνομες κυρίως) θέσεις στάθμευσης ΙΧ.

Ο Δήμαρχος πάντως επέμεινε στη μείωση των ΙΧ προς όφελος των πεζοδρομίων και του χώρου περιπάτου, ενώ συνέδεσε τις αλλαγές αυτές με δύο νέα δραστικά μέτρα:

Την εισαγωγή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης (περισσότερα εδώ) και την επιβολή συγκεκριμένου ωραρίου για την τροφοδοσία των καταστημάτων.

Περαιτέρω, ανακοίνωσε ότι στη νέα πλατεία της Βάρκιζας θα τοποθετηθεί ένα από τα δύο γλυπτά που θα παραχωρήσει ο γλύπτης Κωστής Γεωργίου στον Δήμο (περισσότερα για το θέμα εδώ).

Δείτε πώς παρουσίασε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την εν λόγω ανάπλαση:

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας