Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πόλη για να Ζεις

Κωνσταντέλλος: “Τον Μάιο απογειωνόμαστε”

Η εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου και η γεμάτη αυτοπεποίθηση παρουσία του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου χαρακτήρισαν την πρώτη αμιγώς προεκλογική συγκέντρωση στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014.

[Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση]

Οι καρέκλες στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Divani στο Καβούρι ήταν 800, όμως λίγο πριν την έναρξη αφαιρέθηκαν περίπου 100 για να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι ακροατές. Και πράγματι ο χώρος γέμισε ασφυκτικά, με πάνω από 1.000 άτομα, ενώ εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό όσων στέκονταν έξω από την αίθουσα ακόμη και σε 1.000, οι οποίοι παρακολούθησαν την ομιλία από το video wall που είχε στηθεί στο φουαγιέ.

“Μηχανές σε πλήρη ώση”

“Να βάλουμε τις μηχανές σε πλήρη ώση, σε full power” κάλεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τους παριστάμενους. Και συνέχισε με μια παρομοίωση που την ξέρει καλά και που σήκωσε ένα ζωηρό και παρατεταμένο χειροκρότημα: “Το αεροσκάφος στο οποίο επιβαίνουμε ξεκίνησε να τροχοδρομεί. Το Μάιο απογειώνεται! Το ταξίδι της πενταετίας θα είναι αποδοτικό και ευχάριστο παρά τις αναταράξεις που δίνει το Δελτίο Καιρού και τις καταιγίδες. Το σχέδιο πτήσης είναι καλοσχεδιασμένο. Και ο κυβερνήτης σας υπόσχεται καλό και ασφαλές ταξίδι”.

Μεταγραφές

Μεγάλη δυναμική πάντως φανέρωσε η παράταξη Κωνσταντέλλου με την εντυπωσιακή διεύρυνσή της σε στελέχη άλλων πτερύγων του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου και κατά κύριο λόγο στην πλειοψηφούσα παράταξη που ίδρυσε ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας.

Εκτός από τους ανεξάρτητους πλέον συμβούλους Νανά Κάραγιαν και Παντελή Κασιδόκωστα, ανέβηκαν στο βήμα πλάι στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο Ντίνος Καραγεώργος, ο Παναγιώτης Σκουζής και ο προερχόμενος από την παράταξη Κάσδαγλη, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος. Ακόμη, πλήθος παλιών και νέων συνεργατών της παράταξης παρουσιάστηκαν σύντομα, δίνοντας την εικόνα μιας δεμένης ομάδας.

“Συμβόλαιο τιμής”

Στην ομιλία του, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κάλεσε τους δημότες “να περπατήσουμε μαζί τον κόσμο της πραγματικότητας”, χαρακτηρίζοντας “ντίζνεϊλαντ” τα λεγόμενα της σημερινής δημοτικής αρχής. Μιλώντας για την αναγκαιότητα “ουσιαστικής και πλήρους ενοποίησης των τριών δημοτικών ενοτήτων”, παρουσίασε το νέο τίτλο της παράταξής του, που τροποποιήθηκε από “Πόλεις για να ζεις” σε “Πόλη για να ζεις” για να συμβολίσει την προτεραιότητα που δίνει ο συνδυασμός στον τομέα αυτόν.

Μιλώντας για τη διοίκηση του Σπύρου Πανά, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος την χαρακτήρισε “κατώτερη των περιστάσεων” και “ανήμπορη να διαχειριστεί τα μεγάλα θέματα”. Ακόμη, καταλόγισε στη σημερινή δημοτική Αρχή ότι “χάθηκαν ευκαιρίες για την πόλη”. Παρόλ’ αυτά, ο Γρ. Κωνσταντέλλος συμπλήρωσε ότι “δεν χάθηκε το παιχνίδι”, δίνοντας για στόχο μιας δικής του μελλοντικής διοίκησης “να διεκδικήσουμε όλα όσα χάθηκαν και να περισώσουμε όσα κινδυνεύουν να χαθούν”.

Περαιτέρω, τόνισε ότι “ο πολίτης είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας” και στάθηκε στα αναπτυξιακά εργαλεία του ΕΣΠΑ που μένουν αναξιοποίητα σήμερα με αποτέλεσμα η πόλη να χάνει τα έργα που δικαιούται. Μιλώντας για την κοινωνική πολιτική, σχολίασε ότι “δημιουργείται μια νέα τάξη νεόπτωχων ακόμη και στην περιοχή μας”, περιγράφοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου. Ακόμη, εξήγγειλε ένα μοντέλο διοίκησης που θα υιοθετεί στοιχεία άμεσης δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι θα μπει “τέρμα στα κλειστά δωμάτια και στις κατ’ ιδίαν συσκέψεις σοφών”.

“Κανείς δεν κάνει θαύματα, αλλά κανείς δεν δικαιούται να μην προσπαθήσει” υπογράμμισε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εξαγγέλλοντας την έναρξη ανοιχτού διαλόγου με τους δημότες, οι προτάσεις των οποίων μετά από επεξεργασία θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα του συνδυασμού. Τη διαδικασία αυτή την περιέγραψε ως μια “νέα κοινωνική συνεννόηση, ένα συμβόλαιο τιμής”.

Παρουσίες

Από τις παρουσίες που ξεχώρισαν στην εκδήλωση του συνδυασμού “Πόλη για να ζεις” ήταν φυσικά αυτή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Θανάση Μπούρα. Επίσης, παρών ήταν ο πρώην δήμαρχος Βούλας, Γιώργος Μάντεσης. Από εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους, εκτός από τους προαναφερθέντες και φυσικά τους συμβούλους της παράταξης, παρακολούθησαν την εκδήλωση ο πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ Γιάννης Νιτερόπουλος, ο Χρήστος Βαδάσης και ο Γιώργος Γκολφινόπουλος και η τοπική σύμβουλος Βάρης, Ασπασία Αντωνίου. Άνθρωποι των συλλόγων της περιοχής έδωσαν επίσης το “παρών”, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Βάσης (Μηλαδέζα), ο Φώτης Κούτρας (Νυμφόληπτος) και η πρόεδρος του ΝΟΒ, Στέλλα Λαζάρου Τίγκα. Στο ακροατήριο είδαμε ακόμη τον Βουλιαγμενιώτη αρχαιολόγο και φιλόλογο Χρήστο Διονυσόπουλο, τον ενεργό πολίτη της Βάρης, Λάκη Αργυρίου και τον πρώην υπεύθυνο του ΚΑΠΗ Βουλιαγμένης, Βασίλη Φαρμάκη.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας