Κωνσταντέλλος: Δεν κλέψαμε (video)

Τη διευκρίνιση ότι ο συνδυασμός του δεν έκλεψε στις εκλογές επειδή “αυτός που κλέβει είναι αυτός που έχει πρόσβαση στο ταμείο” αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη δημοσιογράφο Μαρία Αδάμ, που ρώτησε την εκτίμησή του για το αποτέλεσμα, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος (7:16) συμπληρώνει την απάντησή του για την αναμενόμενη προσφυγή της Ανεξάρτητης Κίνησης, με τις διευκρινίσεις περί κλεψιάς: “Αυτός που δεν έχει πρόσβαση στο ταμείο, ακόμα και να θέλει να κλέψει, είναι δύσκολο ως αδύνατο να κλέψει“, λέει με έμφαση.

Έχει ενδιαφέρον από μια ψυχολογική προσέγγιση η παρόρμηση του νέου δημάρχου σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, να κάνει αυτή τη διευκρίνιση, όπως επίσης το γεγονός ότι η ρητορική του εξακολουθεί να έχει τόνο αντιπολίτευσης στον Σπύρο Πανά, όταν για παράδειγμα εγκαλεί την απερχόμενη διοίκηση μεταξύ άλλων για “τα λουλουδάκια” , δηλαδή αναπάραγει την προεκλογική του ατζέντα.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επίσης παραδέχεται ότι το αποτέλεσμα είναι “οριακό” και όταν ερωτάται για το αν η νίκη του είναι καθαρή, επισημαίνει ότι “καθαρές είναι οι νίκες που δεν γίνονται με αθέμιτα μέσα”.

Ενδιαφέρον έχει ακόμη, ότι συνεχίζοντας την προεκλογική ακραία τοπικιστική του τοποθέτηση λέει μεταξύ άλλων ότι “οι δημότες της Βουλιαγμένης αντιμετωπίζουν τα πράγματα με ένα φοβικό σύνδρομο“.

Προς το τέλος της συνέντευξης, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανοίγει και την πραγματική του μετεκλογική ατζέντα, μιλώντας για το παραλιακό μέτωπο (33:50). “Ως Δήμος πρέπει να μπούμε σε επενδυτικές πρωτοβουλίες στην παραλιακή ζώνη”, επισημαίνει για να προσθέσει ότι “έτσι γινόμαστε θεματοφύλακες ότι οι επενδύσεις αυτές δεν θα πάρουν το στραβό δρόμο”.

Ποιος όμως μίλησε προεκλογικά για “επενδύσεις” στις ακτές; Και πού πήγε το πάγιο αίτημα του Δήμου (και του Κωνσταντέλλου στο πρόγραμμά του, σελ. 8) για απόδοση του παραλιακού μετώπου στον ίδιο το Δήμο;