Κωνσταντέλλος: “Έλειπα επαγγελματικό ταξίδι”

Απάντηση στις φημολογίες για την απουσία του δίνει στο τρέχον παραταξιακό του έντυπο “Η πόλη μας”, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Στη 2η σελίδα (editorial) γράφει ο υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης “Πόλη για να ζεις” μεταξύ άλλων:

tspg

“Στις αρχές Απριλίου χρειάστηκε να λείψω στο εξωτερικό για λίγες μέρες για επαγγελματικούς λόγους. […] Το τελευταίο αυτό ταξίδι που έκανα στάθηκε αφορμή να προσπαθήσουν ευτυχώς κάποιοι ελάχιστοι πολιτικοί μου αντίπαλοι συνεπικουρούμενοι από λίγους δημοσιογράφους τοπικών ΜΜΕ, χρησιμοποιώντας απίθανα σενάρια, θεωρίες συνομωσίας αλλά ακόμα και ωμά ψέματα να το χρησιμοποιήσουν σε βάρος μου κατηγορώντας με ότι λείπω από την πόλη, ότι δεν εξέδωσα ανακοίνωση για το πού βρίσκομαι και πού προγραμμάτιζα να πάω και διάφορα άλλα. Για πρώτη φορά λοιπόν στη ζωή μου είδα άνθρωπο να καλείται να απολογηθεί ουσιαστικά για το γεγονός ότι κάνει τίμια εργασία και πρέπει να λογοδοτήσει γι’ αυτό.

Ενημερώνω λοιπόν τους συμπολίτες μου ότι η ολιγοήμερη απουσία μου οφείλεται σε νόμιμες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, τις οποίες επέλεξα να ασκώ ανελλιπώς και κατά τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία τρία χρόνια”.

Κάποια σχόλια πάνω στο κείμενο του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου:

  • Εκτός από ένα δημοσίευμα του “Μίτου” που έθετε ερωτήματα σε πολιτική βάση, κανένα άλλο τοπικό μέσο, ψηφιακό ή έντυπο, δεν σχολίασε και δεν μετέδωσε ούτε καν υπαινικτικά την απουσία του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, μολονότι ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης έλειπε στην “καρδιά” της προεκλογικής περιόδου για σχεδόν 3 εβδομάδες. Σημειωτέον, το συγκεκριμένο φύλλο του Μίτου κυκλοφόρησε στις 19 Απριλίου, αφότου είχε φτάσει στη χώρα ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.
  • Κανένα σενάριο ή ερμηνεία ή θεωρία συνομωσίας (και επουδενί κάποιο ψέμα) για την απουσία του δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας (αν ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχει κάποιο δημοσίευμα, να μας το υποδείξει).
  • Η εχεμύθεια αυτή όπως περιγράφηκε παραπάνω, τηρήθηκε μολονότι το ίδιο το γραφείο Τύπου του συνδυασμού είχε δώσει από τις 6 Απριλίου αναλυτικές λεπτομέρειες επί των συμβάντων που έζησε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στα μέσα ενημέρωσης της πόλης (μεταξύ των οποίων και στο infonotia.gr). Οι συνεργάτες του κ. Κωνσταντέλλου ζήτησαν τότε να τηρηθεί το “off the record“, κάτι που έγινε απολύτως σεβαστό.
  • Το αρχικό έναυσμα για τα δημοσιογραφικά (και ανθρώπινα!) ερωτήματα ως προς το αν είναι καλά ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην υγεία του, δόθηκε με αφορμή μια δημόσια ανάρτηση στο facebook του Δήμου Βαμβασάκη υποψήφιου του συνδυασμού.
  •  Στενοί πολιτικοί συνεργάτες του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ήταν αυτοί που “διάνθισαν” την αρχική ιστορία του γραφείου Τύπου του συνδυασμού, δίνοντας πολιτικό μήνυμα στην περιπέτεια που πέρασε.
  • Για τους λόγους αυτούς, ας μην αναζητά ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατασκευασμένους εχθρούς στα τοπικά ΜΜΕ. Δικαίωμά του να μη θέλει να δώσει δημοσίως εξηγήσεις, όμως οφείλει να αποδεχτεί ότι για τα δημόσια πρόσωπα που διεκδικούν δημόσια αξιώματα δεν ισχύει ακριβώς το “τα εν οίκω μη εν Δήμω”.