Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Κωνσταντέλλος: Είμαστε έμπρακτα στο πλευρό των θυμάτων

Ανακοίνωση για τη μεγάλη τραγωδία που άφησαν οι πυρκαγιές στην ανατολική Αττική εξέδωσε την Τρίτη το μεσημέρι ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου για να του μεταφέρει τα συλλυπητήριά του, ενώ ανακοίνωσε πως ο Δήμος των 3Β θα διαθέσει “όποια βοήθεια χρειαστεί για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών”.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα εμφιαλωμένα νερά, πάνες, μωρομάντηλα, μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια, γάζες, fucidin και betadine την Τρίτη από τις 15.00 έως τις 20.00 στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) και τις επόμενες ημέρες (Τετάρτη 25/7 και Πέμπτη 26/7) στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Ζεφύρου 2, Βούλα) από τις 09.00 έως τις 15.00 προκειμένου να αποσταλούν στους πληγέντες.

(Δείτε εδώ άλλους τρόπους βοήθειας)

Η δήλωση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου:

Η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι με τους κατοίκους της Αττικής που βιώνουν μια πρωτοφανή τραγωδία. Η φωτιά αφήνει πίσω της έναν τραγικό απολογισμό με δεκάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Είμαστε στο πλευρό των θυμάτων έμπρακτα από την πρώτη στιγμή και η συμπαράσταση του Δήμου αλλά και των κατοίκων της πόλης μας την επόμενη μέρα είναι δεδομένη για όσες ανάγκες προκύψουν. Επικοινώνησα ήδη με τον φίλο Δήμαρχο Ραφήνας, Βαγγέλη Μπουρνούς και συλλυπήθηκα για τις τραγικές απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Τον ενημέρωσα πως ο Δήμος μας θα διαθέσει όποια βοήθεια χρειαστεί για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών αλλά και για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση της περιοχής.

Ως Δήμαρχος νιώθω θλίψη για τα θύματα αλλά ταυτόχρονα δέος και υπερηφάνεια για όλους αυτούς που δίνουν από την πρώτη στιγμή τη μάχη με τις φλόγες και ειδικότερα το πλήρωμα της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Σωτηρόπουλο οι οποίοι, χωρίς δεύτερη σκέψη βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή με έξι άνδρες και δύο οχήματα στην πρώτη γραμμή, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και τις ζωές τους.

Στο Δήμο μας έχουμε θέσει σε 24ωρη επιφυλακή το σύνολο της πολιτικής προστασίας όπως επίσης και το σύνολο των εργαζομένων και ειδικότερα 40 πυροφύλακες και 16 δημοτικά πυροσβεστικά και διασωστικά οχήματα. Αυτά και αλλά διαθέσιμα μέσα βρίσκονται σε διασπορά μέσα και γύρω από την πόλη μας.

Εύχομαι παρά τις όποιες προετοιμασίες να μην κληθεί κανένας μας να αντιμετωπίσει αντίστοιχης σφοδρότητας και ταχύτητας εξάπλωσης πύρινα ποτάμια ποτέ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας