Κωνσταντέλλος – ΥΠΕΚΑ: Για το “φονικό” δεν είπανε κουβέντα;

Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις γεννά η συνάντηση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της παράταξης “Πόλη για να ζεις”, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νικόλαο Ταγαρά. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Νίκος Ζυγούρης.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δεν συζήτησε, ούτε καν ανέφερε, το μείζον θέμα που αυτή την περίοδο επεξεργάζεται το υπουργείο και απειλεί την περιοχή, δηλαδή το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική αλλαγή των χρήσεων γης. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αφορά ευθέως τη Βούλα και τη Βάρη και μπορεί να αλλάξει με νόμο και χωρίς να ζητηθεί η γνώμη της τοπικής κοινωνίας τη φυσιογνωμία των πόλεων.

Αντ’ αυτών, σύμφωνα με την παράταξη, ο Κωνσταντέλλος έθεσε στον Ταγαρά “θέματα τα οποία χρόνια παραμένουν άλυτα στην περιοχή μας. Τέθηκαν θέματα όπως αυτό του αποχαρακτηρισμού του Χερώματος από την ζώνη προστασίας Υμηττού, η οριοθέτηση των ρεμάτων Χερώματος-Μηλαδέζας και Κόρμπι Βάρης, τα θέματα προστασίας του παραλιακού μετώπου, θέματα προστασίας περιβάλλοντος και ανάδειξης του φυσικού πλούτου της περιοχής κ.α.”.

Η απάντηση της πλευράς Πανά στο δελτίο Τύπου του Κωνσταντέλλου δεν άργησε να έρθει.

Το γραφείο τύπου της Ανεξάρτητης Κίνησης έκανε λόγο για “προσπάθεια εξαπάτησης” των κατοίκων της Βάρης με “επικοινωνιακές φούσκες” και επισημαίνει μεταξύ άλλων: “Η παράταξη του κ. Κωνσταντέλλου θυμήθηκε 12 ημέρες πριν τις εκλογές, τα προβλήματα της Βάρης. Κι επιχειρεί ανεπιτυχώς με επισκέψεις εντυπώσεων και συνάντηση με έναν αναπληρωτή Υπουργό που ακόμη δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί για τα ζητήματα του Υπουργείου του, να πείσει τους κατοίκους της Βάρης ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της περιοχής. Ο συνδικαλιστής της χρεοκοπημένης Ολυμπιακής κ. Κωνσταντέλλος υποτιμά την νοημοσύνη των κατοίκων της Βάρης, του Χερώματος, της Μηλαδέζας, του Κόρμπι, όταν προσπαθεί να παρουσιάσει ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της περιοχής τους”.