Κωνσταντινίδης: H πιο γλυκιά πλευρά της Βάρκιζας

Κωνσταντινίδης: H πιο γλυκιά πλευρά της Βάρκιζας

Γεύσεις και συνταγές που ξυπνούν μνήμες…

Έναν αιώνα ιστορίας μετρά η οικογένεια Κωνσταντινίδη στη ζαχαροπλαστική. Ξεκινώντας μια παράδοση από τα βάθη της Μικράς Ασίας, στη Νίγδη, ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης έφερε στη Λάρισα το 1925 το πρώτο εν Ελλάδι ζαχαροπλαστείο που θα άφηνε εποχή.

Την αδιάκοπη από τότε ενασχόληση της οικογένειας με τις απολαύσεις του ουρανίσκου συνεχίζει με ένα νέο του ξεκίνημα στη Βάρκιζα ο εγγονός και συνονόματος του Λάζαρου Κωνσταντινίδη.

Μέσα στις εγκαταστάσεις του V Cafe (το παλιό Do It) στο Varkiza Resort, το εργαστήριο του Λάζαρου Κωνσταντινίδη του νεότερου παράγει επιτόπου τα πάντα μπροστά στους πελάτες και ειδικεύεται στις πιο γλυκιές αμαρτίες: Το κλασικό μιλφέιγ, το γεμάτο παγωτό, τα μεθυστικά σιροπιαστά. Είτε τα πάρουμε για το σπίτι, είτε τα απολαύσουμε εκεί, στο τραπεζάκι με καφέ μπροστά στην απίστευτη θέα που προσφέρει η παραλία της Βάρκιζας, ο βαθμός ικανοποίησης παραμένει το ίδιο ψηλά.

Άλλωστε, εκτός από τις γευστικές απαιτήσεις των έμπειρων πελατών, το ζαχαροπλαστείο του Λάζαρου Κωνσταντινίδη καλύπτει και τις ανάγκες των μικρών επισκεπτών του, για παράδειγμα παρασκευάζει τούρτες ζαχαρόπαστας σε όλα τα δυνατά σχέδια για τα πάρτι γενεθλίων.

Το μυστικό εκτός από τις αναλογίες βρίσκεται – πάντα – στις πρώτες ύλες: Φρέσκο γάλα από φάρμες της Αττικής. Βούτυρο αιγοπρόβειο από τη Θεσσαλία. Μαστίχα Χίου. Και θυμαρίσιο μέλι από την Κρήτη είναι μερικά από τα κλειδιά του καλού γλυκού, όπως εξομολογείται ο ίδιος ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης.

Ένας νέος επιχειρηματίας που μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στα ζαχαροπλαστεία, μυημένος από τη σχολική του ηλικία στην ιστορία των γλυκών γεύσεων. «Διατηρούμε αναλλοίωτες τις συνταγές των προηγούμενων γενεών», λέει ο ίδιος, κάτι που επιβεβαιώνεται στην πρώτη κιόλας δοκιμή.

Δείτε το εργαστήριο του Λάζαρου Κωνσταντινίδη στο Facebook και στο Instagram.