Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Με ρεκόρ ψήφων η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρόεδρος της Βουλής

Mε ρεκόρ ψήφων (235) η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Κατά την πρώτη της ομιλία μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Ζ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι η σημερινή Βουλή, «η πρώτη μεταμνημονιακή Βουλή», όπως είπε χαρακτηριστικά, «καλείται να γράψει ιστορία και να αποδείξει ότι η λαϊκή κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη αξία και δεν υποτάσσεται σε συμφέροντα».  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η νεότερη σε ηλικία, και η δεύτερη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής

Με τη φράση «η σημερινή πρώτη μεταμνημονιακή Βουλή καλείται μαζί με τον ελληνικό λαό να γράψει ιστορία και να αποδείξει ότι Δημοκρατία και Λαϊκή Κυριαρχία εξακολουθούν να αποτελούν αδιαπραγμάτευτη αξία» η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε στίγμα των προθέσεων της για το κοινοβουλευτικό έργο.

Διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων, διαγραφή χρέους και μορατόριουμ πληρωμών! 

Δεσμεύθηκε για αναβάθμιση της διακομματικής επιτροπής διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, προαναγγέλοντας και πρωτοβουλίες από την ίδια με τον νέο θεσμικό ρόλο της. Ανάλογες πρωτοβουλίες προανήγγειλε και για την ενεργό συμβολή του ελληνικού κοινοβουλίου στην διεκδίκηση διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και μορατόριουμ πληρωμών. Στρεφόμενη προς τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά τόνισε ότι 100.000 νέοι και νέες 18 ετών δεν ψήφισαν ενώ είχαν το δικαίωμα. «Οι βουλευτές οφείλουμε να εγγυηθούμε ότι ποτέ ξανά δε θα αποκλειστούν οι πιο νέοι ψηφοφόροι» είπε.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει ως οδηγό το άρθρο 120 του Συντάγματος που λέει σήμερα το ίδιο που έλεγε παλιότερα το 114 άρθρο των δημοκρατικών αγώνων. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους και η αφοσίωση στην πατρίδα και τη δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων. Η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον όποιων επιχειρούν να το καταλύσουν με τη βία.  «Όποιος επιχειρήσει να εκβιάσει το λαό μας θα προσκρούσει σε αυτό» είπε η νέα πρόεδρος της Βουλής.

 

κλειδαράς Σπανός
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement