Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Αθλητικά

Αναβολή αγώνων Super League, κανονικά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Το πρωτάθλημα της Football League και οι αγωνιστικές δραστηριότητες στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, θα διεξαχθούν κανονικά και την ερχόμενη Τετάρτη (4/3) ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής θα έχει νέα συνάντηση με τους παράγοντες του ποδοσφαίρου για να επανεξετάσουν το θέμα.

Στην δοκιμασμένη λύση της αναβολής των αγώνων της Super League για μία αγωνιστική (28/2-2/3), κατέληξε ο κ. Κοντονής, όπως δήλωσε μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να παταχθεί η βία στα γήπεδα, είναι οριστική και αμετάκλητη. Η απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα που προσβάλλουν όλους μας και τον πολιτισμό μας, είναι οριστική. Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι εμπλέκονται στα θέματα του αθλητισμού. Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη σε όσα έχει ήδη εξαγγείλει και δεν θα κάνει βήμα πίσω.

Επιχειρηματικά συμφέροντα που αναπτύσσονται κατά τον απαράδεκτο τρόπο που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στο χώρο του αθλητισμού, είναι αδιανόητο να ανεχθούμε, γιατί στρέφονται κατά των φιλάθλων και των εργαζομένων στον αθλητισμό.

Έλαβα τις διαβεβαιώσεις Αστυνομίας και ΔΕΑΒ για το έκρυθμο της κατάστασης. Όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες, ιδίως όσα έγιναν στο ντέρμπυ της Λεωφόρου -όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό- αλλά και όσα έγιναν στο Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής, διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα. Ο καθένας που αγαπά τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει να βλέπει κορυφαίους παράγοντες να διαπληκτίζονται και να βιαιοπραγεί ο ένας σε βάρος του άλλου! Υπό αυτό το πρίσμα είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή. Τόνισα στις διοργανώτριες αρχές πως είναι ανάγκη να εφαρμοσθεί ο νόμος και όσα προβλέπονται για τις λέσχες των φιλάθλων και το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Η κυβέρνηση την άλλη Τετάρτη με εντολή του πρωθυπουργού θα ξανασυναντηθεί με τις διοργανώτριες αρχές, να δούμε τι έχουν κάνει, κι εφόσον υπάρχουν οι ίδιες εισηγήσεις, δεν θα υπάρχει δράση και την επόμενη εβδομάδα. Ελπίζω όσα συζητήσαμε με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών να υλοποιηθούν.

Να ξέρουν οι πάντες πως η κυβέρνηση όσα έχει πει, θα τα πραγματοποιήσει. Θα πάρουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα όλα εκείνα τα μέτρα για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η βία. Αυτή τη στιγμή το νομοθετικό πλαίσιο παρέμβασης της κυβέρνησης, σε τόσο σοβαρά ζητήματα, είναι απολύτως σαθρό, σχεδόν ανύπαρκτο. Αυτό το πλαίσιο θα ενισχύσουμε με πρωτοβουλίες που θα είναι αποτελεσματικές και θα λύνουν το πρόβλημα μια δια παντός. Αυτά που συνιστούν σήμερα πρόβλημα θα γίνουν η αρχή της λύσης. Και γι’ αυτό χρειάζεται η συμπαράσταση όσων λένε πως συμφωνούν με την κυβέρνηση, όπως με διαβεβαίωσαν όλοι οι παράγοντες με τους οποίους είχα συναντήσεις. Ελπίζω να τα εννοούν, κι αν τα εννοούν να τα κάνουν επιτέλους πράξη», ήταν οι αρχικές δηλώσεις του κ. Κοντονή, ενώ για το χρονικά διάστημα που θα δοθεί για τις διαρθρωτικές αλλαγές πρόσθεσε:

«Ζητάμε να δρομολογηθούν επιτέλους εξελίξεις. Για το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι βέβαιο πως δεν θα γίνει μέχρι την άλλη Τετάρτη. Κάποια ζητήματα θα τα δούμε με κατανόηση λαμβάνοντας υπόψη πως κάποια προβλήματα δεν λύνονται από μια μέρα στην άλλη. Εμείς αναμένουμε για τη μεθεπόμενη αγωνιστική όπως ο νόμος απαιτεί, τις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ και της ΔΕΑΒ, για να κρίνουμε την κατάσταση. Άνευ αυτών, το κράτος, ο κυρίαρχος θεσμός, δεν μπορεί να επέμβει. Αντιλαμβάνεστε σε ποια θέση βρίσκεται η κυβέρνηση να παρακολουθεί όλες αυτές τις καταστάσεις και να δυσκολεύεται να παίρνει μέτρα. Εξαντλούμε όμως τις δυνατότητες που μας δίνει ο τωρινός νόμος και θα τις εξαντλήσουμε και νομοθετικά».

Επιπλέον, ο κ. Κοντονής υποστήριξε: «Δεν πιστεύω στις αυτοκαθάρσεις, όταν συνδυάζονται με ανθρώπινες δραστηριότητες που έχουν ως κίνητρο το κέρδος, γιατί εδώ μιλάμε για ανώνυμες εταιρείες. Όλοι πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στο νόμο και όσοι μέχρι τώρα περιφρονούσαν το νόμο και τη λαϊκή απαίτηση για κάθαρση στο ποδόσφαιρο, πρέπει να προσαρμοστούν και να αντιληφθούν πως οι καταστάσεις ανοχής έχουν τελειώσει για τον ελληνικό λαό».

Διευκρινιστικά, ξεκαθάρισε πως η αναστολή αφορά στην παρούσα φάση μόνο την Super League. «Οι αποφάσεις αφορούν το πρωτάθλημα της Super League. Δεν κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη να μη γίνουν αγώνες στη Football League και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, παρότι πληροφορήθηκα πως είχαμε εκ νέου επεισόδια στην δεύτερη κατηγορία. Ελπίζω όλοι να συνειδητοποιούν πως είμαστε στην αρχή του τέλους και να καταλάβουν πως ποδόσφαιρο με βία και έκτροπα δεν μπορεί να γίνει. Είναι μια ευθύνη της κυβέρνησης απέναντι στο λαό και τη νεολαία, που βρίσκει μια φθηνή διασκέδαση στο χώρο του ποδοσφαίρου».

Όσο για το πώς θα θωρακιστεί νομικά το κράτος με τα απαιτούμενα όπλα για να πατάξει την βία, απάντησε: «Τα πιο ακραία μέτρα έχουν να κάνουν με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Η κυβέρνηση θα πάρει εκείνες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η νομιμότητα στο ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό».

Για την λειτουργία των «συνδέσμων οργανωμένων φιλάθλων» ανέφερε: «Η δημιουργία λεσχών προβλέπεται από το νόμο και δεν έχει εφαρμοσθεί. Από την στιγμή που θα δημιουργηθούν, είναι οι ομάδες υπεύθυνες απέναντι στους θεσμούς και το κράτος για την λειτουργία τους».

Τέλος, για τις εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, είπε: «Ως νομικός, σας λέω πως είναι αδιανόητο να φέρονται άνθρωποι ως κατηγορούμενοι για μακρό χρονικό διάστημα, να γίνονται συζητήσεις στα ΜΜΕ με δικογραφίες που παρανόμως βρίσκονται στα χέρια δημοσιογράφων και είναι όνειδος για την χώρα να λασπώνονται άνθρωποι, όταν υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Πρέπει να υπάρχει γρήγορη εκκαθάριση αυτών των υποθέσεων για να μην υπάρχουν σκιές».

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας