Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Διονύσης Κοντονής: Από σήμερα ξεκινά η αντιπυρική προστασία

Κάλεσμα ενεργού συμβολής όλων των δημοτών για να εκλείψει και φέτος ο κίνδυνος των πυρκαγιών και των κινδύνων από ακραία φυσικά φαινόμενα έκανε σήμερα ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Διονύσης Κοντονής.

Σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και προήδρευσε ο Δήμαρχος, Σπύρος Πανάς, καθορίστηκαν οι στόχοι και τα μέσα, ενώ μπήκαν σε “σειρά” τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι υπηρεσίες, με πρώτο αυτό των οχημάτων για τους εθελοντές.

Όπως είπε ο Διονύσης Κοντονής, “δεδομένης της αρνητικής συγκυρίας και της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στη χώρα μας, το έργο μας δυσκολεύει και ενώ οι ανάγκες γίνονται ολοένα και πιο επιτακτικές, οι μειώσεις στα μέσα, τις παροχές καθώς και έλλειψη προσωπικού δυσχεραίνουν την υλοποίηση του σχεδίου δράσης μας”.

Παρόλ’ αυτά, ο αντιδήμαχος δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος “θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αποψιλώσει όλους τους κοινόχρηστους χώρους όπως έπραξε και πέρσι με απόλυτη επιτυχία“.

Κομβικό σημείο πάντως στον κοινό στόχο είναι η συμμετοχή όλων – δημοτών, συλλόγων, εθελοντικών ομάδων – στο κρίσιμο στάδιο της πρόληψης.

Ειδική μνεία έκανε ο Διονύσης Κοντονής για τους οικοπεδούχους που βάσει νομοθεσίας καλούνται με δικά τους μέσα να καθαρίσουν από τα ξερά χόρτα τις ιδιοκτησίες τους: “Υπενθυμίζω στους ιδιοκτήτες οικοπέδων που θα λάβουν ατομική ειδοποίηση για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους από ξερά χόρτα και εύφλεκτα υλικά πως θα πρέπει να ανταποκριθούν με ευσυνειδησία όχι μόνο για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, αλλά και για λόγους υγιεινής, αφού σε πολλά ακαθάριστα οικόπεδα εμφανίζονται τρωκτικά και ερπετά προκαλώντας την αγανάκτηση των περιοίκων”.

Καταλήγοντας ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήλωσε “βέβαιος πως και αυτή την Αντιπυρική Περίοδο με σωστούς χειρισμούς και συνεργασία θα τα καταφέρουμε σε αυτήν μας την προσπάθεια και θα διατηρήσουμε την ποιότητα ζωής που σε όλους μας αξίζει”.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας