Δημοτικά τέλη τέλος για άπορους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους στα 3Β με πρόταση Κοντονή

Πάλι έκανε την έκπληξη ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Διονύσης Κοντονής, και με μια πρόταση που έγινε αποδεκτή ομόφωνα από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο απάλλαξε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών.

Το θέμα συζήτησης ήταν η αναπροσαρμογή προς τα κάτω των Δημοτικών Τελών και του Δημοτικού Φόρου που πληρώνουν Άτομα με Αναπηρίες, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και μονογονεϊκές οικογένειες, μετά από τη διαπίστωση ότι η περσινή σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε οδηγήσει σε μεγάλες αδικίες.

tspg

Πρόταση της δημοτικής αρχής και του Παναγιώτη Σωτηρόπουλου που ως εκπρόσωπος των πολυτέκνων μίλησε για το θέμα, ήταν η μείωση κατά 70% των τελών. Το λόγο στο θέμα πήραν και πολύτεκνοι του Δήμου, που επισήμαναν ότι ο υπολογισμός των εκπτώσεων βάσει των τετραγωνικών ενός σπιτιού όπως ίσχυε δημιούργησε κατάφωρες αδικίες. Πατέρας 8 παιδιών με σπίτι 150 τετραγωνικών μέτρων δήλωσε από μικροφώνου ότι δυσκολεύεται να εξασφαλίσει τα απαραίτητα τρόφιμα στην οικογένειά του κι όμως ο Δήμος δεν τον απαλλάσσει από τα τέλη λόγω της επιφάνειας του σπιτιού του, που για μια 10μελή οικογένεια (!) είναι τελικά πολύ μικρή.

Παίρνοντας το λόγο ο Διονύσης Κοντονής σημείωσε ότι “είναι οδυνηρό για την κοινωνία μας να ακούμε περήφανους ανθρώπους με οικογένειες πρότυπο να δηλώνουν τέτοιες αδυναμίες” και αμέσως πρότεινε να μηδενιστεί ο φόρος για άπορους δημότες, πολύτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρία. Πρόσθεσε μάλιστα τις οικογένειες με μέλη μακροχρόνια ανέργους, κάτι όμως που στο τέλος αφαιρέθηκε από το φόβο να μην απορριφθεί στο σύνολό της η απόφαση από την Επίτροπο.

Την πρόταση επανέλαβε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Πασακυριάκος, τονίζοντας ότι είχε θέσει και στο παρελθόν την ίδια πρόταση αλλά είχε απορριφθεί.

Στην πρόταση συμφώνησε ασμένως ο Δήμαρχος, Σπύρος Πανάς και στην ψηφοφορία που έγινε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε “ναι”.